Tomislavu Horvatinčiću sud odbio žalbu!Foto: arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tomislavu Horvatinčiću odbijena je žalba, što ‘znači da mu se, sukladno zadnjoj odluci suca izvršenja, odgađa odlazak u zatvor do 30.6.2021.’, informirali su Index sa zagrebačkog Županijskog suda. On je htio duplo dužu odgodu.

Mediji su nedavno izvijestili da mu je rješenjem, donesenim zadnjeg dana ožujka, odlazak na robiju prolongiran na tri mjeseca, a tražio je šest mjeseci. Žalio se, no sud je sada konstatirao kako su mu tri mjeseca na slobodi dovoljna za obavljanje fizikalne terapije koja je razlog zadnjih odgoda. Mišljenje da mu se znatno pogoršala postojeća kronična bolest i da se ne može liječiti unutar zatvorskog sustava dao je kirurg Zatvorske bolnice Luigj Daka, a ono je suglasno sa stavom Odjela zdravstvene zaštite zatvorenika Zatvorske bolnice u Zagrebu, čija je potpisnica doktorica Maša Bulajić.

Horvatinčić je 16. kolovoza 2011. godine kod otočića Lukovnjaka u primoštenskom akvatoriju skrivio pomorsku nesreću u kojoj su poginuli talijanski supružnici Francesco i Marinela Patella Salpietro. Sudilo mu se tri puta, dvaput pred vijećem šibenskog Općinskog suda, pod predsjedanjem sutkinje Maje Šupe. Prvi put je dobio uvjetnu kaznu od godine i osam mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje, drugi put je oslobođen zbog navodne sinkope. Viši je sud ukinuo obje presude. Treći put, pred novim vijećem šibenskoga suda, pod predsjedanjem Ivana Jurišića, dobio je četiri godine i deset mjeseci. Presuda je postala pravomoćna u drugoj polovici 2019. godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama: