Sve ide po planu: Prvo val vrućine, jugo, nevera pa bura

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kratki predah pa opet destabilizacija. Nakon što nas je napustila jedna ciklona, već se druga približava sa zapada. Ona počinje djelovati na vrijeme od srijede pa vjerojatno do kraja tjedna. Jutro je na šibenskom području vedro sa slabim jugozapadnjakom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici, Murteru i Žirju 22°C, u Pirovcu 21, u Šibeniku i Vodicama 20, u Skradinu i Primoštenu 19, a u Kninu i Drnišu 17°C.

Ponedjeljak će biti sunčan dan i bit će toplije uz vjetar s mora. Danju tek rijetko, još rjeđe nego jučer poneki lokalni pljusak. Temperatura zraka uglavnom od 27 do 31°C.

Sutra i dalje sunčano, ali malo nestabilnije. Tako su na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru, a prema kraju dana i ponegdje na kopnu mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Zapuhat će jugo i jugozapadnjak i malo pojačati, a s tim će i temperatura zraka porasti. Na moru ponegdje do 31°C, a na istoku i do 33 moguće i stupanj više.

U srijedu vrlo nestabilno uz kišu te lokalne pljuskove i grmljavinu. Opet su moguća snažna grmljavinska nevremena praćena tučom. Pljuskova će biti i na kopnu i na moru i opet lokalno mogu biti i obilni. Između pljuskova se očekuju sunčana razdoblja. Uz kišu te više oblaka i temperatura zraka će malo pasti.

Sve do kraja tjedna vrijeme u znaku prisutnosti jedne visinske ciklone. Biti će sunca no također, u vrtloženju vlažnog i nestabilnog zraka, i lokalnih pljuskova i grmljavine na kopnu i na moru. Više pljuskova u Slavoniji i Dalmaciji. Temperatura zraka uglavnom ispod 30°C pa će do kraja tjedna biti ugodnije nego na početku.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.