Veći broj uzvanika uz pridržavanje epidemioloških preporuka

Središnja svečanost 26. obljetnice Oluje održat će se na stadionu u Kninu: ‘Obilježimo ovaj dan ponosno i dostojanstveno’

Arhiva

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja održat će se na stadionu NK Dinara u Kninu što će omogućiti nazočnost većeg broja hrvatskih branitelja, gostiju i uzvanika uz pridržavanje epidemioloških preporuka 4. i 5. kolovoza u Kninu, objavljeno je danas na konferenciji za medije.

Na konferenciji su sudjelovali članovi Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, glavni koordinator Organizacijskog odbora državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić, državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin Vuksanović, zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, epidemiolog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo doktor Pavle Jeličić, zapovjednik Provedbenog stožera Oružanih snaga RH za obilježavanje vojno-redarstvene operacije Oluja i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Boris Šerić te gradonačelnik Grada Knina Marijo Ćaćić.

Glavni koordinator Organizacijskog odbora, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop prezentirao je program obilježavanja 26. obljetnice VRO Oluja te u ime Organizacijskog odbora, zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi programa i koji će sudjelovati u njegovoj provedbi.

– Prijedlog programa usuglašen je i s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, a podržao ga je i Hrvatski generalski zbor. Vjerujem kako će se svi sudionici proslave svojim ophođenjem i ponašanjem na dostojanstven način odati počast žrtvi hrvatskih branitelja i obiteljima koje su u Domovinskom ratu izgubile svoje najmilije – kazao je Jakop.

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić, naglasio je kako će se središnja proslava održati na stadionu kako bi što veći broj hrvatskih branitelja mogao sudjelovati na svečanosti. Istaknuo je kako će se 26. obljetnica VRO Oluja obilježiti i u mnogim drugim gradovima, pri čemu Ministarstvo hrvatskih branitelja pruža potporu udrugama iz Domovinskog rata u organizaciji brojnih događanja kojima se obilježava ovaj za Republiku Hrvatsku posebno važan dan.

-I ove godine Ministarstvo hrvatskih branitelja osiguralo je 12 tisuća prigodnih majica koje ćemo podijeliti hrvatskim braniteljima i braniteljskim udrugama. Pozivamo sve hrvatske branitelje da nose te majice prigodom obilježavanja 26. obljetnice VRO Oluja i na taj način pokažu zajedništvo-  poručio je Nekić te pozvao sve hrvatske branitelje da ponosno i dostojanstveno obilježe ovaj dan, kako u Kninu tako i u svim krajevima naše Domovine.

Državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin Vuksanović istaknula je kako MUP provodi niz mjera i radnji na području Grada Knina i okolice s ciljem sigurnog i dostojanstvenog obilježavanja obljetnice Oluje. Također, podsjetila je kako cjelokupni djelatni sastav Ravnateljstva policije, kao i dosadašnjih godina, pojačano skrbi o općem stanju sigurnosti vodeći računa o svim redovnim i eventualnim izvanrednim okolnostima.

– Želja je, kao i uvijek, omogućiti sigurno i dostojanstveno obilježavanje obljetnice Oluje, poštujući prije svega žrtve i njihove obitelji te sve branitelje, uz potpuno uvažavanje naših zakonskih propisa. Zahvaljujem svima koji će pridonijeti u realizaciji tog cilja- zaključila je.

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša je rekao kako je Ravnateljstvo policije svake godine u potpunosti pripravno za izvršenje svih zadaća, pa tako i ove godine te će sve sastavnice policije bit će upućene na zadaće u sigurnosnom smislu u cilju da svečanost prođe mirno i dostojanstveno.

Epidemiolog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo doktor Pavao Jeličić je rekao kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji sa Županijskim stožerom, kao i prošle godine, izradio epidemiološki okvir za obilježavanje obljetnice VRO Oluja s ciljem da i ove godine obljetnica prođe sigurno, a apelirao je na građane starije životne dobi, građane koji imaju kronične bolesti i koji nisu cijepljeni da proslave i prate obilježavanje 26. VRO Oluja u sigurnosti svojih domova.

Također, apelirao je da građani koji imaju simptome kao što su respiratorni simptomi i glavobolje, također ostanu u svojim domovima kako bi osigurali sigurno obilježavanje ove obljetnice. Građanima koji namjeravaju doći na obilježavanje obljetnice, Jeličić je poručio kako je potrebno pridržavati se propisanih epidemioloških mjera, a to su održavanje fizičke distance, dezinfekcija ruku te nošenje maski u zatvorenim prostoru kao i na otvorenom ako nije moguće održavanje propisane fizičke distance.

Zapovjednik Provedbenog stožera Oružanih snaga RH za obilježavanje vojno-redarstvene operacije Oluja i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Boris Šerić izvijestio je o pružanju potpore Hrvatske vojske obilježavanju 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

-Hrvatska vojska već počela s pripremama na terenu s težištem na uređenju glavnih mjesta provedbe svečanosti. Posebno je istaknuo uređivanje gradskog stadiona NK Dinara, a isto tako i same tvrđave, te rekao kako će u organizaciji proslave obljetnice sudjelovati oko 200 pripadnika Hrvatske vojske – kazao je.

Za kraj, gradonačelnik Grada Knina Marijo Ćaćić istaknuo je kako je grad u suradnji s Hrvatskom vojskom započeo pripreme za obilježavanje 26. obljetnice VRO Oluja. Pozvao je građane da dostojanstveno proslave i da izvjese zastave.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.