Županija ima ukupno 71 stipendista

Šibensko-kninska županija dodijelila 23 stipendije učenicima i studentima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Po provedenom Javnom natječaju za dodjelu novih stipendija učenicima i studentima s prebivalištem na području Šibensko-kninske županije, za ovu školsku, odnosno akademsku godinu 2021./2022. i po utvrđenoj konačnoj listi, potpisani su ugovori o stipendiranju učenika i studenata. Dodijeljene su ukupno 23 stipendije, i to osam za učenike i 15 za studente.

Nakon potpisivanja novih ugovora o stipendiranju učenika i studenata Šibensko-kninska županija godišnje stipendira ukupno 71 korisnika, i to 55 studenta i 16 učenika.

Učenička stipendija iznosi 400 kuna, a studentska 700 kuna mjesečno te se isplaćuju u 10 jednakih mjesečnih rata u školskoj, odnosno akademskoj godini.

Sukladno iskazanim potrebama zdravstvenih ustanova na području Šibensko-kninske županije, Županija je na inicijativu župana Marka Jelića i zamjenice župana Iris Ukić Kotarac, osluškujući potrebe sustava, ove godine po prvi put dodijelila i dvije stipendije za studente integriranog diplomskog studija medicinske biokemije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Ta stipendija iznosi 2.500 kuna mjesečno, a isplaćuje se u 10 jednakih mjesečnih rata.

Za stipendiranje učenika i studenata Šibensko-kninske županije za 2022. godinu u Proračunu se planira osigurati 485.000 kuna, iz izvornih prihoda Županije. Osim toga, za sufinanciranje programa i projekata naših visokoškolskih ustanova osigurat će se iznos od 220.000 kuna. Dakle za javne potrebe u visokoškolskom obrazovanju ukupno će se osigurati 705.000 kuna, što je za 52.500 kuna više nego 2021.  godine.

Osiguravanjem financijske potpore našim učenicima i studentima, cilj ove izvršne vlasti na čelu sa županom i zamjenicom župana koja je ujedno i predsjednica Povjerenstva za dodjelu stipendija, je poboljšati njihov materijalni  status te ih potaknuti na odabir zanimanja  koja su tražena na tržištu rada, kako bi im se povećala mogućnost zaposlenja, a potom i ostanka u njihovom mjestu, u našoj županiji. Namjera je dodatno poboljšati odredbe važećeg Pravilnika u smislu određenih pravila i postupaka i prilagoditi ih stvarnim praktičnim potrebama Županije.

Konačna lista dodijeljenih stipendija redovitim učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2021./2022. dostupna je na poveznici.


Pratite nas i na društvenim mrežama: