Odredit će se prioriteti

Šibenik, Skradin i Bilice ujedinjeni u povlačenju novca iz ITU mehanizma

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Uredu gradonačelnika Šibenika održan je prvi sastanak Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Šibenik. Prvi sastanak ujedno je bio i konstituirajući, te su na njemu prisustvovali predstavnici gradova i općina u sastavu Urbanog područja – Šibenika, Skradina i Bilica..

Koordinacijsko vijeće je stalno tijelo osnovano u svrhu pripreme Strategije razvoja Urbanog područja Šibenik (SRUP) i praćenja njene provedbe. Osniva se kao tijelo zaduženo za koordinaciju izrade, izmjene i dopune, donošenja, provedbe i praćenja provedbe SRUP-a, a s ciljem sudjelovanja u svim fazama postupka izrade SRUP-a, utvrđivanju prioriteta razvoja urbanog područja Šibenik te predlaganja strateških projekata važnih za razvoj urbanog područja.

Strategija razvoja urbanog područja je akt  kojim se planira razvoj urbanog područja kao cjeline unutar jasno definiranog vremenskog razdoblja, odnosno predstavlja preduvjet za korištenje ITU mehanizma (integrirana teritorijalna ulaganja) za naredno sedmogodišnje razdoblje (2021.- 2027.), u skladu s višegodišnjim financijskim okvirom kohezijske politike Europske unije.

Sastanak je vodio predsjednik Koordinacijskog vijeća, gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić. Na sastanku je potpisan tripartitni Sporazum o suradnji tijekom izrade i provedbe SRUP-a, a uz gradonačelnika Šibenika, potpisnici Sporazuma su i gradonačelnik Skradina Antonio Brajković te načelnik Općine Bilice Josip Ćaleta Car.

Također, predložen je i jednoglasno usvojen Poslovnik o radu Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Šibenik, kojim se detaljno uređuje osnivanje, sastav, djelokrug i način rada Koordinacijskog vijeća, te druga pitanja od značaja za rad istog.

-Već neko vrijeme se pripremamo  za korištenje sredstava iz ITU mehanizma i imamo spremne projekte. Zajedno sa Gradom Skradinom i Općinom Bilice pristupit ćemo izradi Strategije razvoja urbanog područja Šibenik, što je sljedeći korak u postupku te će utvrditi prioritete za buduća ulaganja – kazao je gradonačelnik Burić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.