Raste i broj izliječenih od koronavirusa

Šibenčani sve oprezniji: Zaštitnih maski nema, a osnovne namirnice ipak se kupuju više nego obično

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Pojavom prvog slučaja koronavirusa jučer u Hrvatskoj i Šibenčani su postali dodatno oprezniji pa tako u ljekarnama nema zaštitnih maski, a pojačano se kupuju i dezificijenti. U trgovinama se više nego obično kupuju zalihe ulja, brašna, mlijeka i konzervirane hrane.

– Najviše se kupuju analgetici, lijekovi za skidanje glavobolje i temperature. Maske su sve prodane te nema najave za novim količinama. Velika je potražnja i za dezificijentima – kazala nam je farmaceutkinja iz jedne šibenske ljekarne.

Uz sugrađane koji su jučer kupili zalihe ulja, brašna, mlijeka i konzervirane hrane, čini se da samo ne kupuju oni koji su se već prije opskrbili osnovnim namirnicama, unatoč pojačanom oprezu i pribojavanju od koronavirusa.

 

– Jasno da se bojim, iako nisam sigurna što je tu posrijedi zapravo, najviše me strah za moje unuke, ne za mene. Nisam još počela s kupovinom, jer imam zaliha od ranije – rekla nam je jedna naša malo starija sugrađanka.

Dok se dio građana boji i kupuju sve što misle da bi im moglo biti potrebno, dobar dio njih smatra kako  se ne treba toliko pribojavati koronavirusa.

– Ne bojim se i živim normalno. Nisam ništa kupovao, sve to smatram kao jednu vrstu gripe koja dođe i ode – rekao nam je naš sugrađanin.

 

Inače, do jučer do 15 sati su oboljele 80.134 osobe dok je u Europi broj oboljelih bio 276. U Hrvatskoj je laboratorijski obrađeno 37 uzoraka pacijenata kood kojih se sumnjalo na bolest uzrokovanu koronavirusom, a u samo su dva slučaja pozitivna.  Koronaris zabilježen je u ukupno 12 europskih zemljama, među kojima po broj zaraženih prednjači Italija s više od 300 oboljelih. Srećom, broj izlječenih stalno raste i do sad ih je više 30 tisuća preboljelo infekciju.

Antonia Kulušić


Pratite nas i na društvenim mrežama: