Na izbore izlaze 17. listopada

Predane kandidature za čelne ljude u HDZ-u. Najveća borba očekuje se za županijsko predsjedništvo stranke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Unutarstranački izbori Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije bit će održani 17. listopada, a danas je u ponoć istekao rok za predavanje kandidatura za predsjednike i potpredsjednike županijske, gradskih i općinskih organizacija stranke.

– Kroz sutrašnji dan ćemo imati točna imena i popis svih kandidata nakon što sva povjerenstva na svojim razinama provjere i utvrde pravovaljanost kandidatura – kazala nam je Dijana Dulibić, predsjednica Županijskog izbornog povjerenstva HDZ-a.

Kao što je već poznato, kandidature za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a, predao je aktualni gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa svojim timom kandidata za zamjenike – Danijel Mileta, načelnik Općine Promina Tihomir Budanko, ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić i vijećnica u Gradskom vijeću Knina Ana Marić. Kanidaturu je predao i aktualni predsjednik ŽO HDZ-a Nediljko Dujić, a za njegove zamjenike ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, predsjednik šibenske Mladeži HDZ-a Hrvoje Dunkić, gradonačelnik Drniša Josip Begonja i Antonija Antić. I bivši župan Goran Pauk predo je svoju kndidaturu za zamjenika, a od devet kandidiranih zamjenika bit će izabrano njih četvero.

Donedavni zamjenik gradonačelnika Šibenika Paško Rakić i bivši načelnik PU šibensko-kninske Branko Peran predali su kandidature za predsjednika GO HDZ-a Grada Šibenika, a za zamjenike su kandidature predali Hrvoje Stančić, Jure Zoričić, Katarina Tommasini Marić, Vedran Milković i Darko Trcin.  U GO će biti izabrano troje zamjenika predsjednika.

Također, u Drnišu se za mjesto predsjednika ‘bore’ dva kanidata – Niveska Vlaić i Petar Abramac te pet zamjenika. I za predsjednika GO HDZ-a Knin kandidature su predala dva kandidata – Robert Marić i Goran Mrnjavac te pet zamjenika, a u Vodicama i Skradinu po jedan kandidat, i to u Vodicama aktualni gradonačelnik Ante Cukrov Desto, a u Skradinu gradonačelnik Antonio Brajković za predsjednika te po troje zamjenika.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.