Više

  Puknuta ekipa

  Petrina opet ‘opalio’ po Jeliću. Programska suradnja u županiji puca na nesuradnji

   

  Župan Marko Jelić na sva je vijećnička pitanja na Skupštini u petak odgovarao sam pa i onda kada nije znao odgovor izlazio bi za govornicu da kaže kako ‘ne zna’. Čudno je da se i u tim trenutcima odrekao pomoći svojih zamjenika i stručnih službi Županije, koji su možda mogli dati konkretniji odgovor vijećnicima. Jer teško je povjerovati da baš nitko od njegovih suradnika ne zna koliko je, primjerice, plaćena izrada Elaborata o opravdanosti spajanja domova zdravlja. A upravo takav odgovor dao je župan Jelić.

  Kada uz to, njegovi partneri u programskoj koaliciji, iznose u javnost kako je župan kupio uređaj za ometanje snimanja razgovora u njegovom uredu, a nema razloga da im ne vjerujemo, percepcija Jelićevog nepovjerenja u sve oko sebe već je bliža paranoji. Znakovit je i Jelićev odgovor u kojem mu je nepojmljivo da netko propituje rad potpisan od doktora znanosti uz napomenu da je i on sam doktor znanosti.

  Sve je više i sve su glasnije prozivke za manjak komunikacije među vladajućim partnerima i nepoštivanje dogovora o suradnji. Usamljeni su tek ostali branitelji Jelićeva lika i djela s njegove nezavisne liste i vjerni partneri svake vlasti iz manjinske kvote. Tih osam ruku jedine su bile u zraku za odluku koja je podijelila šarenu koaliciju iz koje je i u noći s petka na subotu na društvenim mrežama letilo perje na sve strane.

  Sve je krenulo objavom, a koga drugog, nego Stipe Petrine, u petak predvečer. Prozvao je župana Jelića koji je odbio sponzorirati međunarodnu biciklističku utrku CRO Race koja start treće etape ima u Primoštenu. Navodno je Petrina tražio od Jelića 50 tisuća kuna, a ovaj ga je odbio.

  – Međutim ipak je našao sredstva za ‘Elaborat o opravdanosti spajanja tri doma zdravlja u jedan’  i kupnju uređaja za ometanje snimanja njegovih nastupa u županiji .  Za ono što itekako koristi promociji županije i Primoštena u svijetu nema, a za djetinjasta izdr***anja javnim novcem ima – napisao je Petrina na Facebooku.

  Već prvi komentari dali su naslutiti kako sumnje građana u Jelićevu odanost koaliciji koja ga je dovela u fotelju župana rastu, a sve više ih se pita je li Jelić HDZ-ov igrač.

  U obranu Jelićevog postupka odmah je stao Goran Šimić, županijski vijećnik s njegove liste.

  – Ja pitan 5000 kuna za najveću akciju čišćenja podmorja sa 120 ronioca i renđera iz cile Hrvatske pa mi je neugodno, a sa 50.000 kuna da je da njima, a nama 5.000 pa to nema veze s vezon. Mi promoviramo grad i županiju sa 30-tak akcija čišćenja godišnje… Besplatno… – napisao je Šimić.

  U raspravu se uključila i dožupanica Iris Ukić Kotarac, kojoj Šimić odgovara protupitanjem.

  – Iris Ukic Kotarac jel sad oćeš reći da Marko sabotira Stipu i Primošten. Onda po tome sabotira sve. Pa valjda ste mogli sisti i naći način da se ubuduće pomogne svima koji zaslužuju… Pa ti si vlast, vi ste vlast – piše Šimić.

  Odgovorio mu je Petrina i potvrdio da ga župan Jelić sabotira.

  – Da Gorane, ja kažem da Marko sabotira Stipu. Pa naravno da ga sabotira ako Marko nema potrebu da ni jednom u šest miseci priča sa Stipom onda je to ponižavanje i sabotiranje. Ako Marko nema potrebnu da na moj email odgovori meni već to učini preko nekog drugog za mene onda je to podcjenjivanje, sabotiranje i ignoriranje. Ako Marko nema potrebe da u šest miseci ni jedan put pozove Stipu kao partnera (dok mu je trebalo) da vide što i kako dalje onda je to podcjenjivanje i sabotiranje. Ako Gorane Stipe pošalje vama svima, dakle svih sedam, email u kojemu predlaže da se nađemo i dogovorimo o koracima koju su pred nam, posebno oko slaganja proračuna za 2022., javi se samo Lidija, a nitko od vas što je to nego sabotiranje. Ukratko Gorane nemam ja ništa protiv ni toga, ali brate neka Marko bude muškarac pa smogne snage i to mi reče u lice. Znaš Što Gorane nikada Marko ne može meni oprostiti što je sa mnom izgubio izbore pa tako i, barem za sada, misto predsjednika ŽS. Nikada Marko, a ni vi oko njega, ne bi prihvatili Iris kao zamjenicu da niste bili sigurni da ćete dobiti više mandata od NLSP pa tako i mjesto predsjednika ŽS. Uostalom Gorane zar niste svi mi potvrdili ono što ja zamjeram Marku da je ‘prvih 100 dana teško s***nje’. E , sada ja pitam Gorane d a li je tako moralo bit da je kojim slučajem Marko normalniji i manje opsjednut svojom mesijanskom ulogom i da je manji egotrip. Misliš li Gorane da Marko išta zna? Vrlo , vrlo malo – piše Petrina.

  U raspravu se uključilo dosta pristaša i jedne i druge strane pa skloni Petrini podsjećaju da Jelić nije svjestan da je izbore dobio na račun Petrininih birača, a oni naklonjeni Jeliću podsjećaju da je Petrina naučio biti političar samo tamo gdje je ‘kapo di tuti kapi’ te da su mu se sve koalicije dosad raspale.

  U jednom komentaru da se iščitati i ‘bukvica’ nezrelim političarima koji se i na vlasti ponašaju kao oporba, a k tomu još o svemu raspravljaju javno na društvenim mrežama.

  – Ova prepucavanja na fejsu nisu dostojno ni djece u 4 .razredu osnovne škole, a ne odraslih ‘političara’ koje smo birali kvazi za dobrobit Županije. Sigurna sa da se to pita i gospodin Jelić; sa kime sam se ja upustio u ovu akciju ili avanturu za dobrobit Županije, a ne samo pojedinih općina i nedorečenih političara. Žalosno, vrlo žalosno – poručuje im jedna građanka.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Jedinstvena gastro manifestacija u Kistanjama -‘Buša na pjatu’

  U organizaciji Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Ruralnog poduzetničkog inkubatora „Krka“ Kistanje te Općine Kistanje, 7. i 8. lipnja 2024. u Kistanjama se...

  Ivan Baričević osvojio i treći naslov juniorskog prvaka...

  Kickboxing klub Petar Krešimir IV ima novog prvaka države. Tom laskavom titulom okitio se Ivan Baričević, koji je na Prvenstvu Hrvatske u full contactu...

  Zagora i Dinara u srijedu igraju finale Županijskog...

  Šibenik jest odigrao posljednju ovosezonsku domaću utakmicu, ali nogometnim uzbuđenjima na Šubićevcu nije kraj. U srijedu će se njemu, s početkom u 18 sati,...

  NAJNOVIJE

  Jedinstvena gastro manifestacija u Kistanjama -‘Buša na pjatu’

  U organizaciji Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Ruralnog poduzetničkog inkubatora „Krka“ Kistanje te Općine Kistanje, 7. i 8. lipnja 2024. u Kistanjama se...

  Ivan Baričević osvojio i treći naslov juniorskog prvaka države u kickboxingu, Duje Bačelić viceprvak

  Kickboxing klub Petar Krešimir IV ima novog prvaka države. Tom laskavom titulom okitio se Ivan Baričević, koji je na Prvenstvu Hrvatske u full contactu...

  Zagora i Dinara u srijedu igraju finale Županijskog kupa, utakmica će imati i humanitarni karakter

  Šibenik jest odigrao posljednju ovosezonsku domaću utakmicu, ali nogometnim uzbuđenjima na Šubićevcu nije kraj. U srijedu će se njemu, s početkom u 18 sati,...