Više

  Dalmatia Šibenik Outdoor Festival

  Oko 350 sudionika uživalo je u brojnim sportskim aktivnostima proteklog vikenda na Malom Vignju, Zlarinu i Baldekinu

   

  Odaziv na prvi Dalmatia Šibenik Outdoor Festival bio je odličan! Na pet natjecateljskih disciplina – trailu 8 i 17 kilometara, sportskom penjanju, SUP-u, kajakingu i basketu 3×3 te maloj outdoor školi za djecu, radionicama joge, sportskog penjanja, SUP-a i kajakinga sudjelovalo je oko 350 ljubitelja aktivnosti na otvorenom. Uz naše lokalne stanovnike, pridružili su se i outdoorovci iz raznih dijelova Hrvatske, a bilo je i stranih natjecatelja. Uz bogati sportski program nije nedostajalo ni dobre zabave, ukusne spize te vrijednih nagrada, a i vremenski uvjeti bili su idealni za održavanje ovakve manifestacije.

  Prvi Dalmatia Šibenik Festival otvoren je trailovima od 8 i 17 km, na kojima je sudjelovalo čak 158 natjecatelja; od toga 120 na trailu 8 km i 38 na trailu od 17 km. Ljubitelji trčanja i brzog hodanja uživali su u prekrasnim vizurama Jadrije, Prižbe, Bogdanovića i Martinske, a poredak je bio sljedeći; u muškoj kategoriji 8 km prvo mjesto pripalo je Ivanu Pindriću, drugo Ivanu Čuklinu, a treće Marku Amanoviću. U istoj kategoriji za žene na prvom mjestu je bila Ana Antolović, druga Petra Guberina, a treća Ivana Bralić. U kategoriji trail 17 km prvi muškarac je bio Jadranko Mušić, drugi Emanuel Baković, a treći Ivan Perišić. Kod žena prva je u cilj utrčala Radmila Maksimović, zatim Nataša Gulin te treća Ivana Mrva.

  DŠOF/ Boris Kačan

  Neposredno nakon starta traila, koji je jedan od najemotivnijih trenutaka ovakvih festivala, uslijedila je mala škola outdoor sporta na kojoj se okupilo između 30-ak djece. Mališani su uživali u različitim sportskim zadacima i vježbama na otvorenom, a dobili su i festivalske majice te poklone sponzora. Nakon tjelovježbe su se prebacili na ‘znanost’ na otvorenom, uz zanimljive praktične vježbe Tinker Labsa.

  Subotu popodne neki su odlučili i dalje provesti na Malom Vignju, gdje su imali priliku isprobati SUP i kajak u sklopu istoimene besplatne radionice, dok se ostatak ekipe ‘prebacio’ na Zlarin gdje su se mogli priključiti radionici joge, radionici sportskog penjanja te natjecanju u sportskom penjanju na prekrasnom penjalištu Poturičini kruzi.

  U nedjelju ujutro smo uživali u morskim disciplinama, natjecanju u SUP-u i kajakingu, koje se odvijalo pred brojnim gledateljima i navijačima na predivnoj plaži Mali Viganj. Bilo je čak 17 veslača na SUP-u te 26 u kajacima, a rezultati su sljedeći; prvo mjesto u SUP-u kod muškaraca pripalo je Domagoju Paukoviću, drugo Andriji Španji i treće Tonćiju Grguričinu. Kod žena je najbrža bila Anamarija Grbčić-Pahlić, druga Nataša Cesar, a treća Mina Mikec.

  U jakom veslačkom ritmu nastavili su kajakaši, u konkurenciji mješovitih parova, a medalje su pripale Krešimiru Ivančeviću i Nardu Preleviću, Robertu Dasoviću i Andriji Španji te Marinu Vukosavu i Mateju Lozančiću.

  U nedjelju ujutro, nešto dalje od energične ekipe okupljene na plaži Mali Viganj, održala se još jedna opuštajuća radionica joge.

  Popodnevni dio programa nastavio se na Baldekinu, na prekrasnom košarkaškom igrlište pokraj kipa Dražena Petrovića, gdje se održalo natjecanje u baketu 3×3 za djecu (sudjelovalo je čak 9 miješanih ekipa) te basketu 3×3 za odrasle kojem je prisustvovalo šest miješanih ekipa. Prvaci su ekipa ‘Bezimeni’: Lovre Pancirov, Josip Babun i Marko Buva, drugo mjesto pripalo je ekipi ‘Split’: Željanu Branici, Ivanu Močiću i Zoranu Tešulovu, a treće mjesto ekipi ‘Crni’: Lovri Tanfari, Vitu Sutloviću, Juri Zeljku i Roku Berljafi.

  DŠOF/ MIranda Trklja

  Tijekom cijelog festivala vladala je odlična atmosfera, i to zahvaljujući simpatičnom voditeljskom tandemu Sanji Raičković i Marku Slamiću te DJ MengRenu, a ekipa s Malog Vignja i Zlarina pokazala se kao odličan domaćin! Volontiranju tijekom festivala se odazvalo 20-ak ljudi, koji su svojim angažmanom i trudom dali dodatnu dimenziju ovom festivalu i dokazali kako su ovakva događanja idealna za stjecanje novih prijateljstava i nezaboravnih uspomena.

  Dalmatia Šibenik Outdoor Festival dobio je i svoje prvo festivalsko pivo, za koje se pobrinuo partner festivala Šibenska pivovara. I startni paketi su bili bogatiji zahvaljujuću Sapunoteci, Zott-u i Cetini, a nakon natjecanja outdoor-ovci su se mogli zasladiti ukusnim Moderato kolačima.

  Pobjednici natjecateljskih disciplina su, osim medalja, osvojili i vrijedne nagrade sponzora: Šibenik Outdoor Adventure, NP Krka, JU Priroda, Agromaleš, Bel Cro, Pizzeria Viva, Bronzin, Aqua, Galerija Juraj Dalmatinac, Hotel Olympia, Tvrđava kulture Šibenik, Vinoplod Vinarija Šibenik, Konoba Vinko, Scala pub & wine bar, Festina Lente i Deni Design.

  Organizator Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala su TZ Šibensko-kninske županije i Break a leg agencija, suorganizatori TZ grada Šibenika i TZ Zlarin, a medijski pokrovitelji ŠibenikIN, Radio Šibenik, Radio Ritam te Šibenski portal.

  Fotogalerije sa Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala moći ćete pogledati na Facebook stranici TZ Šibensko-kninske županije i Break a leg agencije.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  ‘Igre na korentu’: 25 godina sporta i zabave...

  Igre na korentu su zabavno-sportski spektakl koji se događa u tjesnacu pored tišnjanskog mosta, a održavaju se već 25 godina. Dvije ekipe natjecatelja, jedna s...

  Dio drniškog ljetnog šušura i ove godine bit...

  Radio postaja Drniš, 11. izdanjem manifestacije ‘Radio pijaca’ koja će biti održana 27. srpnja u 21 sat, želi otrgnuti od zaborava nekadašnji drniški sajam,...

  U Rupama se sprema spektakl! Tradicionalnu utrku karića...

  Prvorazredna turistička atrakcija u Rupama, utrka karića ‘Kup Vuka Mandušića’ , bit će održana u nedjelju 4. kolovoza u 19 sati. Okupljanje sudionika utrke...

  HRT za dio korisnika promijenio pravila plaćanja: ‘Nitko...

  Iznajmljivači apartmana i vlasnici kuća za odmor iznenađeni su najnovijim potezom Hrvatske radiotelevizije koja im je poslala račune za HRT pristojbu za cijelu godinu....

  NAJNOVIJE

  ‘Igre na korentu’: 25 godina sporta i zabave uz TBF u petak u Tisnom

  Igre na korentu su zabavno-sportski spektakl koji se događa u tjesnacu pored tišnjanskog mosta, a održavaju se već 25 godina. Dvije ekipe natjecatelja, jedna s...

  Dio drniškog ljetnog šušura i ove godine bit će noćni sajam – Radio pijaca!

  Radio postaja Drniš, 11. izdanjem manifestacije ‘Radio pijaca’ koja će biti održana 27. srpnja u 21 sat, želi otrgnuti od zaborava nekadašnji drniški sajam,...

  U Rupama se sprema spektakl! Tradicionalnu utrku karića najavio i Ričard

  Prvorazredna turistička atrakcija u Rupama, utrka karića ‘Kup Vuka Mandušića’ , bit će održana u nedjelju 4. kolovoza u 19 sati. Okupljanje sudionika utrke...

  HRT za dio korisnika promijenio pravila plaćanja: ‘Nitko nas nije obavijestio, samo su stigli računi’

  Iznajmljivači apartmana i vlasnici kuća za odmor iznenađeni su najnovijim potezom Hrvatske radiotelevizije koja im je poslala račune za HRT pristojbu za cijelu godinu....