Od 1. ožujka skuplje karte šibenskog ATP-a

Autotransport d.d. Šibenik od 1. ožujka povisit će cijene putnih karata, a temeljem prethodne suglasnosti gradonačelnika Ante Županovića za povećanje cijena komunalnih usluga javnog prijevoza putnika u cestovnom prometu na području Grada Šibenika. Suglasnost je donesena na temelju članka 21. Zakona o komunalnom gospodarstvu, kao  i pribavljenog prethodnog mišljenja Savjeta potrošača javnih usluga Grada Šibenika od 16. veljače 2012. godine.

KARTE SKUPLJE ZA 1 KUNU

Cijene se povećavaju za 8%, što je po zonama povećanje za jednu kunu. U zoni Grad karta će umjesto 9 kuna stajati 10 kuna, u I zoni (Bilice, Brodarica…) umjesto 10, 11 kuna, u II zoni (Dubrava, Donje Polje….) s 11 na 12 kuna, u III zoni s 14 na 15 kn (Jadrija, Jadrtovac …), IV zona s 18 na 19 kuna (Konjevrate, Konobe…) i u V zoni s 20 na 21 kunu (Slivno, Perković..).

CIJENE NISU POVEĆALI OD 2010. GODINE

ATP je Gradu 18. siječnja 2012. godine podnio Zahtjev za davanjem suglasnosti na povećanje cijena usluga javnog lokalnog prijevoza putnika, a koje bi se primjenjivale od 1. veljače 2012. godine. Kao razlog za povećanje cijena, ATP, navodi da je od zadnjeg povećanja cijena, točnije od 1. 10. 2010. godine do podnošenja ovog zahtjeva došlo do velikog povećanja cijena proizvoda i usluga njihovih dobavljača i to: goriva i ulja – 17%, osiguranja, cestarina, tehničkih i periodičkih pregleda – 5%, održavanja- 105, auto guma – 15%, te ostalih troškova poslovanja – 7%.

Savjet potrošača javnih usluga, kao gradonačelnikovo savjetodavno tijelo, ‘blagoslovilo’ je ovakav zahtjev šibenskog autoprijevoznika s tim da ATP mora hitno poduzeti niz mjera kojima će se poboljšati kvaliteta i sigurnost prijevoza putnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.