Preminula još jedna osoba

Novih 68 oboljelih, u našoj županiji nije bilo kršenja mjera okupljanja u lokalimaFoto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U zadnja 24 sata imamo 68 novih bolesnika, a umrla je još jedna osoba, rekao je ministar Vili Beroš na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite.

– Riječ je o ženskoj osobi koja je 1939. godište. Na respiratoru je 39 osoba, a oporavljene su 92 – kazao je Beroš.

Božinović je rekao da je od dana kad je stožer donio mjere ograničavanja okupljanja zabilježeno  45 kršenja kad je riječ o lokalima, no u Šibensko-kninskoj županiji nije zabilježen niti jedan slučaj.

Capak je naglasio kako se čisti situacija u Dalmaciji.

– Rekao bih da je prilično velik broj s obzirom na broj stanovinka u Krapinsko-zagorskoj županiji. No tu smo imali slučajeve iz vani. Bio je jedan incident u slovenskoj firmi, blizu granice. Dosta od 46 oboljelih možemo povezati sa tom firmom – rekao je Capak.

Božinović je kazao kako imaju izbor – očuvanje života i zdravlja.

– Cijeli se sustav, zdravstveni i druge službe, potrudio da se organizira na jedan dosad neviđen način. Pripremaju se dvorane za nedajbože takve okolnosti. Život i zdravlje je na prvom mjestu. Imamo neki ritam od 100.000 propusnica dnevno. Ako nastavimo tim ritmom, one bi s epidemiološke strane počele gubiti smisao. Ako radiš u istom mjestu, ne treba propusnica. Pozivam sve da dobro razmisle u interesu ne samo svoje firme, nego u interesu zdravlja obitelji, nacije, da budu restriktivni kad stavljaju ljude na popis i da daju samo na ono razdoblje kad treba da taj djelatnik napusti prebivalište – rekao je Božinović i dodao kako cijelo vrijeme balansiraju između dva zahtjeva – kako održati povoljnu epidemiološku situaciju i kako omogućiti s druge strane da život ide dalje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: