Već ima prekršajnu zbog 'covid' večere

Nizom prekršaja službenim autom dožupan i HDZ-ov kandidat za Knin Nikola Blažević s kolnika uletio u kampanju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iz Policijske uprave šibensko-kninske potvrđeno nam je da je Nikola Blažević, aktualni zamjenik župana, predsjednik kninskog HDZ-a i kandidat te stranke za gradonačelnika Knina skrivio prometnu neseću službenim automobilom 12. travnja u Biskupiji te će zbog niza prekršaja protiv njega biti podnesen Obvezni prekršajni nalog.

– Temeljem Vašeg upita obavještavamo vas da se 12. travnja oko 19.30 sati u Biskupiji dogodila prometna nesreća na način da se 54-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Volkswagen šibenskih registarskih oznaka, nije kretao sredinom obilježene prometne trake. Tom prilikom je djelomično sišao desno izvan kolnika i prednjim dijelom automobila udario u stup nosača smjerokaznih ploča, koje su od udara oštećene. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba već materijalna šteta na automobilu i smjerokaznim pločama. Zbog počinjenja više prekršaja u stjecaju protiv osumnjičenika će biti podnesen Obvezni prekršajni nalog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku – navodi se u odgovoru PU šibensko-kninske.

Kako neslužbeno saznajemo uz vožnju izvan trake i izlijetanje s kolnika te oštećenje tuđe imovine, Blažević je počinio i prekršaj neobaviještavanja vlasnika o pričinjenoj šteti, a kazna bi mogla iznositi do tisuću kuna.

Upit policiji poslali smo još prije 15-ak dana i prvi odgovor bio je da je policija utvrdila određene činjenice te i dalje provodi mjere i radnje po završetku kojih će izvijestiti javnost.

Nikola Blažević tako u kampanju ulazi s dva ‘krimena’ jer je već prekršajno kažnjen zbog kršenja epidemioloških mjera prilikom organiziranja večere 12. siječnja u kninskom hotelu Ivan, zbog čega je već ranije podnio ostavku na dužnost načelnika županijskog Stožera civilne zaštite.

Utvrđeno je tada kako je Blažević organizacijom večere za sedam osoba iz sedam različitih kućanstava prekršio ograničenja koja se odnose na privatna okupljanja te tako prekršio Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Policija je priopćila i kako je na toj večeri prisustvovao i jedan 49-godišnjak koji je trebao biti u samoizolaciji.

Na prvu je Blažević pokušao demantirati fotografiju koja ga inkriminira tvrdeći da te informacije nisu istinite ni vjerodostojne i da fotografija koja je objavljena u medijima, a na kojoj sedam osoba sjedi za zajedničkim stolom nije nastala u ugostiteljskom objektu koji bi pružao usluge mimo važećih ograničenja propisanih odlukama nacionalnog stožera civilne zaštite. Tvrdio je da ni broj okupljenih osoba nije suprotan odluci nacionalnog stožera koja propisuje ograničenje broja osoba na privatnim okupljanjima.

Kasnije je Blažević ipak priznao da je prekršio epidemiološke mjere te je zatražio razrješenje s funckcije načelnika županijskog stožera.


Pratite nas i na društvenim mrežama: