Pada potražnja za radnicima

Nezaposlenih u našoj županiji 1.241 više nego lani. Na tri novoprijavljena jedan zaposleni

Područna služba HZZ-a u Šibeniku na kraju listopada evidentirala je 4.994 nezaposlene osobe. Ta brojka je 12 posto veća u odnosu na rujan, a čak 33 posto nezaposlenih je više nego u isto vrijeme prošle godine.

Broj osoba koje su napustile Zavod za zapošljavanje za oko 50 je veći nego lani u listopadu, ali je u odnosu na mjesec prije skoro upola manji. U isto vrijeme na Zavod je stiglo više od tisuću novih osoba u potrazi za poslom, što je tri puta više od broja onih koji su u listopadu dobili posao. I dok su poslodavci lani u listopadu tražili 963 radnika, ove godine je potražnja pala na samo 505 ponuđenih radnih mjesta.

Na oglasnoj ploči Zavoda samo je 65 aktivnih oglasa za slobodna radna mjesta. U deset oglasa traže se stručnjaci iz područja informatike i tehničkih znanosti, a u osam oglasa stručnjaci iz društvenog, humanističkog i umjetničkog područja. Za trgovačka zanimanja samo su četiri oglasa, a za ugostiteljska tek pet.

Cijelu ponudu radnih mjesta možete pogledati OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.