U organizaciji Udruge Argonauta

Mladi iz Europe po najvećoj buri čistili Rezalište: U samo pola sata skupili čak 3251 opušakFoto: Argonauta
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta domaćin je razmjene mladih koja se trenutno događa u Šibeniku.  Ovog puta su se mladi iz Portugala, Poljske, Makedonije, Hrvatske i Islanda okupili kako bi osvijestili vlastite predrasude i stereotipe te im stali na kraj. ‘Do you See ME?!’ projekt okupio je mlade ljude iz Europe kako bi razmijenili svoja znanja i iskustva o stereotipima i predrasudama iz svojih zemalja, ali i ona koja su osjetila na vlastitoj koži.

Koje predrasude imaju Hrvati jedni prema drugima, koje prema drugim nacionalnostima? Koliko je teško slomiti neku predrasudu? Koja je uloga medija u njihovom širenju ili zaustavljanju? To su samo neka od pitanja na koja su sudionici razmjene mladih dali vlastita mišljenja, potaknuli diskusiju i pokušali izvući zaključke kako bi zajednički stvorili nove stavove.

Bilo je teško zaobići još jednu predrasudu s kojom se mladi često susreću, a to je ona da samo stvaraju otpad i nisu ekološki osviješteni. Kako bi dokazali da je ta predrasuda kriva, sudionicu su po najvećoj buri očistili dio plaže Rezalište na Brodarici. Kako to obično biva, kada se ide riješiti jedan problem dođe se do drugog. Upravo to se dogodilo ovdje – u samo pola sata, sudionici razmjene su skupili čak 3251 opušak cigareta!! A na prvu, opušci su bili gotovo nevidljivi, kažu iz Argonauta.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.