Glasalo niti sedam posto manjinaca

Mizeran interes za dopunske izbore: Županijska Skupština i Vijeće Drniša dobit će dodatne vijećnikeFoto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U nedjelju su održani dopunski izbori za dva predstavnika srpske nacionalne manjine u Skupštini Šibensko-kninske županije i za jednoga u Gradskom vijeću Drniša. Dopunski izbori održani su jer su na proteklim lokalnim izborima u županijsku Skupštinu izabrana samo dva vijećnika srpske nacionalnosti, a imaju pravo na četiri vijećnika, dok u Drnišu nije izabran ni jedan vijećnik srpske nacionalne manjine, a zakonski im je zajamčeno jedno mjesto u Gradskom vijeću.

Odziv na jučerašnje izbore u cijeloj županiji bio je 6,45 posto do 16.30 sati, odnosno od 9.429 građana koji su imali pravo glasa na dopunskim izborima, glasalo ih je 608. Najveći odziv, od 24,15 posto, zabilježen je u Erveniku, 11,61 posto u Biskupiji, a 10,67 posto u Drnišu. U više gradova i općina na biračkim mjestima nije se pojavio niti jedan glasač.

Podsjetimo, za dva vijećnička mjesta u Skupštini Šibensko-kninske županije kandidirala se samo lista SDSS-a s nositeljicom Anjom Šimpragom iz Žagrovića te drugim na listi Milanom Đurđevićem iz Ramljana, a za Gradsko vijeće Drniša također lista SDSS-a s nositeljicom Bosiljkom Janjić iz Biočića.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.