More je još ugodno toplo

Listopad počinje stabilno i toplo, ali sredinom novoga tjedna – mokro

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bura je otpuhala rujan, a na početku listopada i dalje će biti toplo, posebno od danas do nedjelje. Na Jadranu se dnevna temperatura neće znatnije mijenjati u odnosu na one zabilježene jučer pri čemu će petak i subota, a u Dalmaciji i nedjelja biti pretežno sunčani.

Jutro je na šibenskom području vedro i puše umjerena do jaka bura. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru 18 °C, u Pirovcu, Jezerima, Žirju i Rogoznici 17, u Šibeniku 16, u Kninu i Skradinu 15, u Vodicama, Primoštenu i Žaboriću 14, u Bilicama i na Promini 12, u Oklaju 11, a u Drnišu i na Miljevcima 10 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i danas stabilno, pretežno sunčano i za početak listopada razmjerno toplo. Najviša dnevna temperatura zraka očekuje se do 26 °C. Temperatura mora još ugodnih 22 do 24 °C.

Na Jadranu će vikend posvuda početi sunčanim vremenom, a i vjetar će biti slab. No, s nedjeljom će početi razdoblje vjetrovitog vremena. Zapuhat će jugo koje će u drugom dijelu dana biti i jako, a s njim će do Istre i Kvarnera, stići oblaci, ponegdje i kiša, dok će se južnije zadržati pretežno sunčano. I u ponedjeljak će se oblaci i kiša još uglavnom zadržavati na sjevernom dijelu. Kiša posvuda češća, a moguće i izraženija, sredinom tjedna.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.