Od 1. studenog do 31. ožujka

Kazne nisu male: Od danas ne zaboravite upaliti kratka svjetla na vozilima i tijekom dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vozači, od danas ne zaboravite upaliti kratka svjetla tijekom vožnje i po danu. Podsjetimo, od 1. studenog do 31. ožujka vozači motornih vozila obavezni su upaliti dnevna odnosno kratka svjetla na svojim limenim ljubimcima.

Zimsko računanje vremena započelo je u nedjelju, u noći s 30. na 31. listopada i do 2018. godine početak korištenja dnevnih ili kratkih svjetala na motornim vozilima danju bio je vezan upravo uz navedeno računanje vremena.

Pored navedenog, vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna.

Također i vozači bicikala, od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. U slučaju nepoštivanja te zakonske odredbe, vozač bicikla kaznit će se novčanom kaznom od 500 kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.