Sunčani vikend

Još koji dan jake bure i vraća nam se mirni i topliji listopad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hladnije od uobičajenog za ovo doba listopada bit će i sljedećih dana. Pritom će bura i tramuntana na Jadranu danas i u subotu, te samo ponegdje i nedjelju, ograničavati normalno prometovanje. Od nedjelje, te posebice od ponedjeljka na Jadranu će biti mirnije i malo toplije te i dalje sunčano, uz malo ili čak nimalo oblaka.

Na šibenskom je području jutros vedro s jakom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru 12 °C, u Rogoznici, Pirovcu, Jezerima i na Žirju 11, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu i Bilicama 10, u Drnišu i primoštenu 9, u Kninu, Oklaju i na Miljevcima 8, a na Promini 4 °C.

Temperatura zraka danas poslijepodne od 15 °C ponegdje u oblačnijoj unutrašnjosti Dalmacije do 20 °C na sunčanoj obali i pogotovo otocima srednjeg Jadrana. Naravno, i dalje uz upozorenja na gdjegod jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu te valovito, na otvorenome i jače valovito more.

Na većem dijelu Jadrana za vikend još manje oblaka pa će često biti vedro, ali i dalje razmjerno svježe, premda će temperatura zraka biti u blagom porastu. Ne i temperatura mora, koje će još osobito u subotu miješati umjerena i jaka bura, gdjegod na udare i olujna.

Listopad se u sljedećem tjednu vraća onoj toplijoj varijanti, ponegdje i s rekordnim temperaturama za ovo doba godine.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.