Javne tribine o mirovinskim fondovima i zdravstvenom osiguranju

Nakon što je jedno vrijeme pažljivo osluškivala potrebe i želje svojih korisnika, Udruga umirovljenika iz Šibenika, odlučila se na organizaciju javne tribine u svojim prostorijama, prilikom čega bi se ‘razglabalo’ o problematici koja muči umirovljenike, te gdje bi isti mogli saznati sve što ih zanima o radu i djelovanju Udruge čiji su članovi.

– To će se dogoditi kroz narednih desetak dana, a termini održavanja javne tribine prilagodit će se umirovljenicima jer je veoma velik interes da saznaju kako udruga funkcionira, koji je njen program, te informacije o načinu plaćanja jednodnevnih ili trodnevnih izleta, odnosno putovanja – objasnio je Mirko Radak, predsjednik Izvršnog odbora Udruge umirovljenika.

SPREMNOST DA POMOGNE

Udruga umirovljenika želi nastaviti njegovati izravnu komunikaciju sa svojim korisnicima, te je smatra korisnom za jedne i druge.
– Umirovljenici će dobiti potrebne informacije, a mi ćemo od njih čuti, zašto ne, i kritičan stav, doznati što bi eventualno trebao mijenjati, nadopunjavati. Čut ćemo nove ideje i razmišljanja, razmijenit ćemo iskustva. Živa dvosmjerna komunikacija između udruge i našeg, kako to volim reći, živog tkiva, umirovljenika je nužna, potrebna i obostrano korisna – podrobno je objasnio Radak, dodajući da će umirovljenicima na raspolaganju biti Vlatko Mrša po pitanju mirovinskih fondova, te Anita Škugor Kodžoman po pitanju zdravstvenog osiguranja.
– Vlatko Mrša, jedan od vodećih stručnjaka u Hrvatskoj na tom području, izrazio je želju i spremnost da nam pomogne u dijelu mirovinskog fonda. Hoće li to biti individualna savjetovanja jednom tjedno, hoćemo li organizirati nešto preko Šibenskog tjednika ili ćemo u naše prostorije postaviti sandučić u koji će umirovljenici moći ubacivati svoja pitanja i prijedloge, još ćemo vidjeti. Vjerujem da je došlo vrijeme da se ovim temama više posvetimo – iskren je predsjednik.

PRAVOVREMENA INFORMACIJA

Što se tiče zdravstvenog osiguranja, o njemu će svi zainteresirani više doznati od Anite Škugor Kodžoman iz Područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje s kojom će, uvjeren je Radak, temeljem dosadašnje izvrsne suradnje, bez problema pronaći zajednički jezik.
– Ovo je posebno važno sad kad su mirovine konačno ‘izašle iz frižidera’, te će se usklađivati, a prvo usklađivanje umirovljenici mogu očekivati već u travnju, kada će dobiti zaostatke za prvo tromjesečje. Isto tako, bit će novih informacija o drugom stupu mirovinskog osiguranja, ali i trećem koji je dobrovoljan za mlade – navodi Radak. Dotičući se zdravstvenog osiguranja, bit će govora o dopunskom osiguranju, načinu plaćanja istog, postojećim mogućnostima na tom polju.
– Uglavnom, želimo našim umirovljenicima pružiti relevantnu, kvalitetnu i pravovremenu informaciju iz područja koja su za nas bitna – zaključio je Radak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.