Kamen po kamen

FOTO Drniška cesta zvana čežnja: Izračunali smo da radnici do Siverića dnevno obnove čak pet metara putaFoto: Čitatelj Šibenskog portala
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Radovi na državnoj cesti od Drniša prema Siveriću, čini se, neće biti gotovi još najmanje tri mjeseca. Naime, prema prvim planovima, dio ceste dugačak 2,5 kilometra trebao je biti dovršen do konca lipnja ove godine, dakle za oko godinu dana, no, kako doznajemo, produljen je službeno do 30. listopada, a neslužbeno do 30. prosinca ove godine. Jednostavnom računicom, odnosno podjelom 2500 metara s 480 dana, došli smo do podatka da izvođač radova, Sarađen, zapravo dnevno obnovi tek pet metara ceste.

Zbog svega toga na adresu naše redakcije gotovo svakodnevno stižu pozivi i upiti u kojima se ogorčeni stanovnici drniškog područja pitaju kako je moguće da cesta još nije obnovljena…

– Ovo je stvarno drama, radi se presporo. Jedno vrijeme su bila tri ili četiri semafora, a sada je jedan. Definitivno nije normalno da se tako dugo gradi cesta. Što je najtragičnije, ja tamo ne vidim nikakve radnike. Ako ih ima, bude ih svega par. Pa kako će cesta biti obnovljena – ogorčen je čitatelj Šibenskog portala koji jako često putuje tom trasom državne ceste.

Nazvali smo izvođača radova, to jest tvrtku Sarađen, iz koje su nas uputili na glavnog inženjera gradilišta Matu Belakušića. On, pak, s nama nije htio razgovarati.

– Nemam komentara. Javite se u Hrvatske ceste – rezolutno nam je odgovorio Belakušić.

U drniškoj gradskoj upravi, točnije od pročelnika za prostorno planiranje i građevinske radove Šime Cigića, doznali smo da je rok produljen do kraja mjeseca, a sve tri ugovorene strane, Hrvatske ceste, Rad i Grad Drniš, su se s time složile.

– Bilo je kišnih dana, zamjena materijala, tehničkih stvari… Trebalo je sve to uskladiti, a procedure zahtijevaju određeno vrijeme. Bilo je, dakle, nepredviđenih stvari i sve je to dovelo do kašnjenja. Što se tiče našeg dijela, Grada Drniša, sve u skladu s radovima jer čekamo izvedbu. Kako ćemo staviti javnu rasvjetu bez nogostupa i kolnika – kazao nam je Cigić.

Poslali smo upit i Hrvatskim cestama koje su investitor projekta vrijednog 20 milijuna kuna, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.


Pratite nas i na društvenim mrežama: