U novi tjedan s jugom

Evo nam i škure bure, ali vikend će biti vedriji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Do kraja tjedna temperatura će većinom malo porasti. Na Jadranu danas oblačnije, ponegdje uz malo kiše, osobito na otocima, a za vikend uglavnom suho i prevladavajuće sunčano, većinom u subotu uz lokalno jaku buru s olujnim udarima.

Na šibenskom je području jutros pretežno oblačno uz slab burin. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 8 °C, u Primoštenu, Pirovcu i Jezerima 6, u Šibeniku i Murteru 5, u Vodicama i Skradinu 4, u Oklaju, Bilicama i na Miljevcima 3, na Promini i u Dubravi 2, u Kninu 0, a u Drnišu -1 °C.

U Dalmaciji će danas bura i tramuntana povremeno imati i olujne udare. Pritom promjenjivo, mjestimice uz kišu, ali samo povremeno i u malim količinama. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 12 °C.

Za vikend će prevladavati sunčano, na Jadranu uz većinom umjeren sjeverozapadnjak, u subotu samo prolazno i mjestimično jaka bura i tramontana. Početkom tjedna koji nas uvodi u veljaču, zadnji mjesec klimatološke zime, zapuhat će jugo te će biti oblačnije, mjestimice uz kišu. U utorak opet jaka, na udare i olujna bura.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: