Gostovala u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'

Dulibić: Moramo biti odgovorni, poštivati mjere i cijepiti se

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibensko-kninska županija ima oko 99 tisuća stanovnika, od kojih je cijepljeno oko 36 tisuća odraslih osoba, rekla je gostujući u ‘Dobro jutro, Hrvatska’ Diana Dulibić, ravnateljica ZJZ-a Šibensko-kninske županije.

Cilj je bio da do 1. srpnja procijepe oko 50 posto stanovništva, dodala je, u čemu nisu uspjeli i nisu u potpunosti zadovoljni. Dulibić je rekla da cjepiva imaju, dostupna su i svi dolaze vrlo brzo na red.

Kako bi Šibensko-kninska županija postala covid free destinacija, rekla je da svi moramo biti odgovorni, poštivati mjere i moramo se cijepiti – to je najučinkovitija metoda za sprečavanje širenja zaraznih bolesti.

Većina turističkih djelatnika, objasnila je, se cijepila krajem travnja.

Na području županije trenutno nisu strože mjere, inspekcija kontrolira imaju li svi covid potvrde. Dulibić je rekla da će danas imati županijski stožer, zajedno sa načelnicima stožera gradova i općina. Očekuje donošenje preporuka oko skupova na kojima se ne može kontrolirati imaju li svi covid potvrde, smatra da takva okupljanja treba izbjegavati jer ne smijemo dozvoliti da uđemo u crveno.

– Iskustvo prošle sezone nam pokazuje koliko nam je malo dana trebalo da uđemo u crveno, zato je važno poštivati sve mjere – kazala je.

U Šibensko-kninskoj županiji cijepljenje provode gotovo sve zdravstvene ustanove, rekla je, ima i mnogo otvorenih punktova gdje se može cijepiti bez najave. Veseli ju što se sve više mladih dolazi cijepiti.

Cijeli prilog možete pogledati OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: