Do kraja tjedna iznadprosječno toplo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na šibenskom je području jutros vedro, a nad Kninom pretežno vedro. Jutros je temperatura zraka u Šibeniku, Rogoznici i Kninu 22°C i puše slaba bura s udarima brzine najviše do 30 km/h. Vodice mjere 23, Pirovac 24, a Bilice i Drniš 19°C. Temperatura mora je 23°C.

Zadnji je dan klimatološkog ljeta, no ljeto će nas kalendarski pratiti sve do ekvinocija, 22. rujna u 14 sati u 21 minutu.

Danas će prevladavati sunčano. Uz dnevni razvoj oblaka ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije i Lici mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Na Jadranu slaba do umjerena, na sjevernom dijelu ponegdje i jaka bura, popodne će slabiti i okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uz obalu većinom od 29 do 33°C.

Sutra će nestabilno biti samo još u unutrašnjosti Dalmacije gdje može biti kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova. Drugdje pretežno sunčano. Puhat će na Jadranu većinom umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura na Jadranu 18 do 23, a najviša dnevna većinom od 27 do 32 °C.

Svi se prognostički modeli slažu da nas do kraja tjedna očekuje stabilno vrijeme uz obilje sunca. Temperature zraka bit će visoke, više od normale za ovaj dio godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama: