Vozači oprezno

Cijeli tjedan policija će pojačano testirati vozače na alkohol i droge

Akcija pojačanog nadzora vozača na alkohol i droge na području naše županije, provodit će se sljedećeg tjedna od ponedjeljka, 7. prosinca, do nedjelje, 13. prosinca, s  ciljem povećanja stupnja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća

– Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja – poručili su iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

Svi zaustavljeni vozači bit će testirani na alkohol i prisutnost droge ukoliko to bude potrebno, te će se uz to sankcionirati i prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, kao i nepropisnog prijevoza djece, te ostalih prometnih prekršaja, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća. 

-Upozoravamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, upravo zato što je čovjek ključni faktor za sigurnost prometa, jer samo odgovornim ponašanjem svih u prometu doprinosimo sigurnosti – dodaju iz policije.

Inače, ova akcija provodi se u sklopu tjedna provođenja akcije ROADPOL na nivou Europske unije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.