Vozači oprezno

Cijeli tjedan policija će pojačano testirati vozače na alkohol i droge

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Akcija pojačanog nadzora vozača na alkohol i droge na području naše županije, provodit će se sljedećeg tjedna od ponedjeljka, 7. prosinca, do nedjelje, 13. prosinca, s  ciljem povećanja stupnja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća

– Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja – poručili su iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

Svi zaustavljeni vozači bit će testirani na alkohol i prisutnost droge ukoliko to bude potrebno, te će se uz to sankcionirati i prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, kao i nepropisnog prijevoza djece, te ostalih prometnih prekršaja, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća. 

-Upozoravamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, upravo zato što je čovjek ključni faktor za sigurnost prometa, jer samo odgovornim ponašanjem svih u prometu doprinosimo sigurnosti – dodaju iz policije.

Inače, ova akcija provodi se u sklopu tjedna provođenja akcije ROADPOL na nivou Europske unije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: