Burić bivše ‘tri trake’ pretvara u parking. Stanovnici Vidika uskoro će dobiti 500 novih mjesta za aute

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bivše ‘tri trake’, odnosno zapušteni odvojak Jadranske magistrale dug skoro cijeli kilometar koji je rekonstrukcijom te ceste izvan upotrebe desetak godina, kroz nekoliko mjeseci trebalo bi postati parkiralište za 500 automobila. Otkrio nam je to šibenski gradonačelnik Željko Burić te dodao da nadležni u gradskoj upravi rade na što skorijoj realizaciji projekta.

– Već se radi geodetska osnova, a kroz mjesec ili dva očekujem da će građani Vidika tamo parkirati svoje automobile. Riješit ćemo i prisutpnu cestu, kao i sva raskrižja te regulaciju. Nadalje, to područje ćemo ograditi i osvijetliti ga radi što veće sigurnosti građana – rekao je Burić.

Burićeva administracija počet će prikupljati ponude, a gradonačelnik smatra kako troškovi neće biti posebno visoki jer jer riječ o gotovoj i asfaltiranoj cesti.

– Tu će biti troškova ograde, stavljanja rasvjetnih stupova, dakle ništa što gradski proračun ne može podnijeti. Vidici su naselje koje je sagrađeno prije 30 godina, a tada je bio jedan automobil na dva stana, a sada su već skoro dva auta po stanu – objašnjava Burić.

IMG_2980

Odvojak ceste koji sada mladi vozači nerijetko koriste za ‘divljanje’ i brzu vožnju, a neki drugi i za uživanje u blagodatima neosvijetljene ceste, u vlasništvu je Grada Šibenika pa ne bi, veli gradonačelnik, trebalo biti imovinsko-pravnih problema.

– Dodatno ćemo rasteretiti Vidike, odnosno bivši Njegošev trg i projektom prolaska prema Staračkom domu, odnosno školi prem Vidicima. Projekt je gotov pa ćemo se spojiti na obilaznicu Vidika da bi se na taj način riješili prometni čepovi – kazao nam je Burić.

Podsjetimo, potpredsjednik gradske organizacije SDP-a Ivan Rajić nedavno je organizirao presicu baš na Vidicima na kojoj je istaknuo kako je problem parkiranja na nogostupima tog kvarta posebna problematika već duže vremena, a gradska aktualna vlast ga pokušava riješiti već šest godina.

IMG_2971


Pratite nas i na društvenim mrežama: