Cijenu elaborata još ne znamo

Ante Pulić prozvao županijske vijećnike neukim i nekompetentnim galamdžijamaFoto: VUŠ
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Autor Elaborata o opravdanosti objedinjavanja domova zdravlja Šibensko-kninske županije, prof.dr.sc. Ante Pulić, obratio se medijima izjavom zbog, kako piše, opovrgavanja tvrdnji izrečenih o tom elaboratu na posljednjoj sjednici županijske Skupštine, a radi istine, ali i zaštite svog ugleda kao stručnjaka i znanstvenika.

– Stojim iza svega napisanog u studiji. Brojke ne lažu. Jedan učeni čovjek je rekao: ‘Kad možete izmjeriti ono o čemu govorite i to izraziti brojevima, znate nešto o tome; ali kad to ne možete izmjeriti, kada to ne možete izraziti brojevima, vaše je znanje oskudno i nezadovoljavajuće’. Od kritičara Elaborata nije se čula niti jedna relevantna brojka. U duhu onoga što je rekao lord Kelvin, radi se dakle, o neukim i nekompetentnim ljudima – piše Pulić, misleći naravno na one koji su na Skupštini ocijenili da njegov elaborat nije dovoljno stručan, a prije svega na Stipu Petrinu koji je to i izrekao.

Profesor Pulić potom se pita i zašto se neki vijećnici uopće upuštaju u procjenjivanje onoga što ne poznaju, zanemarujući da je njegov elaborat bio prilog u materijalima za skupštinsku raspravu, pa samim time, podložan propitivanju vijećnika.

– S obzirom na to da su nekompetentni skreću pažnju s cilja, nemajući argumente razbacuju se izmišljotinama. To je pravilo neukih jer o suštini onoga o čemu se raspravlja nemaju pojma. Njih ne zanima niti sadržaj, niti izložene mogućnosti unapređenja, a niti financijski efekti. Žalosno je samo da se kvalitetne i društveno opravdane akcije ne uspijevaju provesti radi oskudnog znanja i samodopadnosti onih koji ne libe galamiti i blatiti samo da bi se nametnuli – piše Pulić i ničim ne opovrgava Petrinine riječi da u tom elaboratu nema pokazatelja, brojki i projekcija koje se izravno odnose na konkretna tri doma zdravlja čije bi spajanje elaborat trebao opravdati.

Dodajmo i to, da na Petrinino pitanje o cijeni Elaborata, tijekom rasprave o toj točki, župan Marko Jelić nije dao odgovor, odnosno, rekao je da ne zna kolika je. Isti upit poslali smo županu i njegovim službama te očekujemo odgovor.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.