Više

    Spas je u konzervi!

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

     

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije izgubljeno. Zavirite u smočnicu, potražite konzervu graha i, uz tek još pokoji sastojak, napravite predobar zapečeni grah – piše Dobra hrana.

    Trebat će vam korjenasto povrće kao što su mrkva i celer, malo koncentrata rajčice ili pelata, što vam se već nađe pri ruci, luk i češnjak, konzerva ili dvije graha i malo sira koji će cijelu stvar učiniti još zanimljivijom. Osim toga, u kombinaciju uvijek možete ubaciti i slaninu te kobasice.

    Ovo nije klasičan zapečeni grah, ali je iznimno ukusan, kremast i slastan i odlično se slaže uz tostirani kruh koji uvijek možete natrljati s malo češnjaka i posipati s malo sitno sjeckanog svježeg peršina. Osim uz kruh, dobro se slaže i uz zdjelu sezonske salate, zatim kupus salatu ili jednostavno komad ili dva mladog luka.

    Za brzinski zapečeni grah trebat će vam:
    1 velika glavica luka
    1 srednja mrkva
    1 komadić celera
    3 režnja češnjaka
    1 žlica koncentrata rajčice ili 3-4 žlice umaka od rajčice
    prstohvat timijana
    prstohvat čilija ili jedna srednje ljuta čili papričica
    voda ili temeljac (povrtni ili mesni)
    1 žličica dimljene crvene paprike
    2 konzerve graha
    po želji: slanina i kobasice

    Priprema:
    Luk nasjeckajte na sitno, kada poprimi boju, dodajte ribanu mrkvu i celer te protisnuti češnjak. Kratko pirjajte pa dodajte koncentrat rajčice, timijan, čili, crvenu papriku, sol i papar. Sve dobro promiješajte, dodajte temeljac ili vodu i kuhajte 20-ak minuta. Po potrebi dodajte još tekućine i istresite dvije konzerve graha koji ste prethodno isprali. Kuhajte dok ne dobijete kremasti umak, a zatim pospite sirom i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

    Savjet!
    U slučaju da koristite slaninu i kobasice, slaninu na čistu tavu bacite prvu pa je izvadite i na istoj masnoći pirjajte luk. Kobasice dodajte kada dodajete i korjenasto povrće.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Vodice remizirale na teškom gostovanju u Sinju

    Nogometaši Vodica nastavili su s dobrim partijama na otvaranju nove sezone 3.NL jug. Nakon što su u prvom kolu na Račicama s uvjerljivih 4:1...

    Posljednji dan ‘FALIŠ’-a: Na Maloj loži večeras predstavljanje...

    Na Maloj loži večeras od 20 sati počinje program posljednjeg dana ovogodišnjeg Festivala alternative i ljevice – FALIŠ. U nastavku donosimo pregled večerašnjih događanja Program četvrtog...

    Lokaliziran požar otvorenog prostora u Lugovićima

    NOVO: Na požarište u Lugovićima izašli su pripadnici DVD Bilice, DVD Zablaće, DVD Brodarica i JVP Šibenik sa 8 vozila i 22 vatrogasca. Požar je lokaliziran...

    Anušić: Istražit ćemo sve oko prodaje MORH-ovog stana...

    Ministar obrane Ivan Anušić izjavio je da će tražiti da se do kraja raščiste okolnosti pod kojima je Anna Dujić, kćer predsjednika uprave Hrvatskih...

    NAJNOVIJE

    Vodice remizirale na teškom gostovanju u Sinju

    Nogometaši Vodica nastavili su s dobrim partijama na otvaranju nove sezone 3.NL jug. Nakon što su u prvom kolu na Račicama s uvjerljivih 4:1...

    Posljednji dan ‘FALIŠ’-a: Na Maloj loži večeras predstavljanje knjige i dvije zanimljive tribine

    Na Maloj loži večeras od 20 sati počinje program posljednjeg dana ovogodišnjeg Festivala alternative i ljevice – FALIŠ. U nastavku donosimo pregled večerašnjih događanja Program četvrtog...

    Lokaliziran požar otvorenog prostora u Lugovićima

    NOVO: Na požarište u Lugovićima izašli su pripadnici DVD Bilice, DVD Zablaće, DVD Brodarica i JVP Šibenik sa 8 vozila i 22 vatrogasca. Požar je lokaliziran...

    Anušić: Istražit ćemo sve oko prodaje MORH-ovog stana Anni Dujić

    Ministar obrane Ivan Anušić izjavio je da će tražiti da se do kraja raščiste okolnosti pod kojima je Anna Dujić, kćer predsjednika uprave Hrvatskih...