Vlasnik i glavni kuhar šibenskog restorana Pelegrini govori o svojim počecima, izazovima i receptu za uspjeh, piše Dobra hrana.
Pelegrini već pet godina u vodiču Gault&Millau Croatia ima četiri toke i godinama slovi za jedan od najboljih hrvatskih restorana. Gastronomija i Pelegrini, kaže Štefan, za njega su ljubav, sudbina i životni put. Iako ga je on u početku vodio u sasvim drugom smjeru pa je danas ekonomist po struci, izloženost domaćim okusima od najranijih dana u njemu je kasnije probudila želju za kreativnošću u kuhinji.
“Hoćete li uzeti drugu žlicu?”
S ovim pitanjem na pameti Rudolf Štefan (47) svakog dana odlazi na posao. Vlasniku i glavnom chefu šibenske konobe i vinoteke Pelegrini, koja od 2018. drži prestižnu Michelinovu zvjezdicu, gost je na prvom mjestu. I to prije svega – zadovoljan gost.
– Kod kreiranja svih jela moj tim i ja trudimo se da ona intrigiraju sva osjetila. Gostu prije svega nudimo potpuno iskustvo satkano od ljubavi prema gastronomiji i dalmatinskoj životnoj filozofiji. Zadovoljan gost odiše posebnom energijom koja nam daje snagu da s veseljem nastavimo raditi ono što volimo. Kada gost nakon prvog kušanja jela koje ima pred sobom posegne za ‘drugom žlicom‘, znamo da smo napravili dobar posao – pojašnjava Štefan.
Cijeli tekst pročitajte OVDJE.