Iznimno mekan i ukusan kuglof s mandarinama, prenosi Index recepti.
- Pripremite smjesu
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Kalup za kuglof dobro namažite maslacem te ga pobrašnite. Dok pripremate smjesu, kalup stavite u hladnjak.
U posudi miksajte maslac narezan na kockice (da ga je lakše miksati), šećer i vanilin šećer pa dodajte naribanu koricu 2 mandarine, posolite i miksajte dok smjesa ne postane pjenasta.
U smjesu potom dodajte jedno po jedno jaje i iza svakoga dobro izmiksajte da bude što više glatka.
Dodajte jogurt, brašno, kukuruzni škrob i prašak za pecivo malo po malo pa miksajte da nastane glatka smjesa.
2. Ispecite kuglof
Stavite smjesu u ohlađeni kalup za kuglof i par puta lupite kalupom o podlogu da se smjesa poravna.
Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena. Pečeni kuglof ostavite u kalupu oko pola sata da se prohladi pa ga tek tad pažljivo izvadite (inače bi mogao popucati dok je vruć).
Ohladite ga sat ili dva pa režite. Posipajte šećerom u prahu.