Fritule će biti sočne i ako im dodate naribane jabuke, a neke kuharice tvrde da je upravo u žustrom miješanju tijesta sve dok se ne stvore mjehurići tajna slasti, piše Punkufer.hr.
Jedan od razloga zbog kojeg nam fritule ne uspijevaju kako bismo htjeli leži u tome što nismo na vrijeme izvadili sastojke iz hladnjaka. Prije pripreme tijesta, oko pola sata do sat ranije izvadite ih da bi se zagrijali na sobnu temperaturu. Ako ste u žurbi jaja i čašicu jogurta ostavite u mlakoj vodi.
Nemojte zaboraviti niti na “čep” žestokog pića. Rakija se tradicionalno dodaje u tijesto za krafne i fritule kako bi tijesto bilo prozračno i meko, a umjesto nje možete koristiti rum, konjak, maraskino ili rakiju od ruže koja daje finu aromu.
Fritule će biti sočne i ako im dodate naribane jabuke, a neke kuharice tvrde da je tajna slasti upravo u žustrom miješanju tijesta sve dok se ne stvore mjehurići.
Dodajete li grožđice, najprije ih kratko prokuhajte u malo vode pa namočite u rum.
Više pročitajte OVDJE.