" "
Više

    " "

    Šibenčanin Ante Kapović dobitnik kulinarske stipendije Raise the Bar

     

    Ante Kapović, 21-godiđnji kuhar iz Šibenika, dobitnik je stipendije projekta Raise the Bar koja će mu omogućiti da svoje kulinarsko umijeće dodatno usavrši na jednom od renomiranih svjetskih učilišta.

    Antin talent su prepoznali u restoranu Fešta na Kornatima gdje trenutno radi, a iskustvo je stekao radom u šibenskom Pelegriniju te u zagrebačkom Rougemarinu. Uz Antu, stipendije su dobili i Marija Prša, Rok Smonkar te Monika Gubić koja će sezonu provesti radeći u Pelegriniju.

    Stipendije su im dodijeljene u utorak 5. travnja u Zagrebu, na predstavljanju vodiča Gault&Millau 2022. za Hrvatsku.

    Krajem prošle godine Ante se prijavio za stipendiju Raise the Bar te je, nakon prvog kruga odabira, pristupio tehničkom testiranju pred žirijem čiji su članovi renomirani stručnjaci iz regije. Chefovi Igor Gudac, Marko Gajski, Bruno Vokal, Tomaž Kavčič i Nihad Mameledžija te najbolji hrvatski sommelier i suvlasnik Noela Ivan Jug, Antu su odabrali kao jednog od četiri stipendista koji su se istaknuli svojim tehničkim znanjem.

    – Ante je bio skroman u nastupu, a istovremeno je pokazao veliku ambiciju i fokus na daljnji razvoj. Njegova izvedba bila je brza i tehnički precizna, a pripremio je najbolji umak na tehničkom testiranju. Uvjeren sam da će mu ambicija i fokus, uz dodatnu edukaciju, omogućiti da ostvari svoj san i otvori restoran usmjeren na lokalne i domaće namirnice. Uz mlade chefove kao što je Ante, naša gastronomska scena nastavit će se razvijati i rasti. Bravo Ante! -rekao je Bruno Vokal, glavni chef restorana Noel i član žirija Stipendija Raise the Bar.

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Nestabilan početak svibnja prati nas do kraja tjedna

    Kako je i počeo, prvi svibanjski tjedan nastavit će se promjenjivim i svježijim vremenom, osobito do subote uz povremenu kišu, često u obliku i...

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    NAJNOVIJE

    Nestabilan početak svibnja prati nas do kraja tjedna

    Kako je i počeo, prvi svibanjski tjedan nastavit će se promjenjivim i svježijim vremenom, osobito do subote uz povremenu kišu, često u obliku i...

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...