Više

    Recept za najkremastiju tjesteninu sa sirom pripremljenu u samo jednoj posudi

     

    Pronašli smo najlakši recept za najkremastiju tjesteninu, za čiju je pripremu potrebna samo jedna posuda. Čak se i tjestenina kuha u tavi, zajedno s umakom od parmezana, mlijeka i češnjaka.

    Kuhanjem u jednoj tavi tjestenina će biti još sočnija i kremastija jer će upiti sve okuse, a iako se radi s parmezanom, neće biti preteška ni premasna.

    Doživljaj konzumiranja tog jela bit će još bolji ako ga jedete ravno iz tave u kojoj je pripremljen. Usput ćete imati i manje posuđa koje treba oprati. Vrijeme pripreme najkremastije tjestenine je 10 minuta, dok će samo kuhanje trajati oko 20 minuta, piše Zadovoljna

    Sastojci za četiri porcije:
    – 1 žlica maslinova ulja
    – 4 češnja češnjaka (samljevenog)
    – 5 dl pilećeg temeljca
    – 3 dl mlijeka (ili više po želji)
    – 2 žlice neslanog maslaca
    – 30 dag tjestenine fetuccini ili spaghetti
    – sol i svježe mljeveni papar
    – oko 40 grama parmezana
    – 2 žlice isjeckanog peršina

    Postupak:
    1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na vatri srednje jačine. Dodajte češnjak te uz često miješanje ostavite na vatri jednu do dvije minute dok ne pusti miris.

    2. Umiješajte pileći temeljac, mlijeko, maslac i tjesteninu te začinite solju i paprom.

    3. Kada zavrije, smanjite vatru tako da lagano krčka, uz povremeno miješanje, dok tjestenina ne bude kuhana, oko 10 minuta. Umiješajte parmezan. Ako je umak previše gust, dodajte mlijeka onoliko koliko je potrebno da dobijete željenu gustoću. Tjesteninu po želji ukrasite peršinom te poslužite toplu.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Klijenti velike hrvatske banke dobili pismo na kućne...

    Dio naknada za usluge Privredne banke Zagreb će od 1. kolovoza postati nešto skuplji. Naime, jedna od najvećih banaka u Hrvatskoj odlučila je podići...

    Književno-ekološki vikend ispred Azimuta: promocija knjige, sajam knjiga...

    Ovog vikenda u Šibeniku se sprema književno – ekološki program koji objedinjuje promociju knjige „Devet dugih dana“ autorice Maje Klarić, sajam knjiga i stripova...

    Zekanović dan nakon atentata na Fica: Grbina treba...

    Dan nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica konstituiran je hrvatski sabor i održava se prva njegova sjednica. Zastupnik vladajuće većine Hrvoje Zekanović je branio...

    Visoko 5. i 6. mjesto učenika Turističko-ugostiteljske škole...

    Na Worldskills natjecanju održanom u Zagrebu od 13. do 15. svibnja učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik postigli su zapažene rezultate. U disciplini "Predstavljanje turističke destinacije" učenik...

    NAJNOVIJE

    Klijenti velike hrvatske banke dobili pismo na kućne adrese: Iznenađeni su i umirovljenici

    Dio naknada za usluge Privredne banke Zagreb će od 1. kolovoza postati nešto skuplji. Naime, jedna od najvećih banaka u Hrvatskoj odlučila je podići...

    Književno-ekološki vikend ispred Azimuta: promocija knjige, sajam knjiga i stripova, koncert i buvljak

    Ovog vikenda u Šibeniku se sprema književno – ekološki program koji objedinjuje promociju knjige „Devet dugih dana“ autorice Maje Klarić, sajam knjiga i stripova...

    Zekanović dan nakon atentata na Fica: Grbina treba pogoditi metkom u čelo

    Dan nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica konstituiran je hrvatski sabor i održava se prva njegova sjednica. Zastupnik vladajuće većine Hrvoje Zekanović je branio...

    Visoko 5. i 6. mjesto učenika Turističko-ugostiteljske škole Šibenik na Worldskills natjecanju u Zagrebu

    Na Worldskills natjecanju održanom u Zagrebu od 13. do 15. svibnja učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik postigli su zapažene rezultate. U disciplini "Predstavljanje turističke destinacije" učenik...