Više

    Isprobajte

    Čokoladni muffini? Nina ima recept za dvostruko čokoladne

     

    Čokoladni muffini su recept koji zaista svi vole. Jednostavni su i zaista brzo gotovi. Za njihovu izradu vam ne treba mikser, dovoljno je da imate dvije posude i pjenjaču.

    Mekani su, a opet dovoljno sočni i ono najbolje, prepuni su čokolade. Osim što sadrže kakao u prahu, puni su i čokoladnih komadića.

    Dvostruko čokoladni, dvostruko neodoljivi.

    Ako želite pjenastiji biskvit tada vrhnje zamijenite mlijekom. Ako nemate čokoladne kapljice, iskidajte čokoladu na komadiće. Svakako koristite nezaslađen kakao te neka vam svi sastojci prije izrade budu sobne temperature.

    ČOKOLADNI MUFFINI (DUPLO ČOKOLADNI)

    SASTOJCI za 18 muffina
    • 215 g glatkog brašna
    • 65 g kakaa u prahu, nezaslađen
    • 1 žličica praška za pecivo
    • 1/4 žličice sode bikarbone
    • prstohvat soli
    • 1 žličica ekstrakta vanilije
    • 115 g maslaca, otopljen ili ulja
    • 180 g šećera
    • 2 jaja L veličine
    • 180 g kiselog vrhnja
    • 60 g mlijeka
    • 180 g čokolade za kuhanje (iskidane na komadiće) ili čokoladnih kapljica
    PRIPREMA
    1. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine. U svaki kalup postavite papir za muffine.
    2. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. Zdjelu stavite po strani.
    3. U drugoj zdjeli pjenjačom izradite jaja, šećer, otopljen maslac ili ulje, vaniliju, vrhnje i mlijeko. Mokre sastojke dodajte suhima.
    4. Kratko sve pomiješajte kako bi se spojilo, nemojte premiješati. Sada dodajte komadiće čokolade ili čokoladne kapljice pa ih špatulom samo umiješajte u smjesu.
    5. Kalupe s pripremljenim papirima napunite do 2/3 visine. Možete se koristiti žicom za sladoled, običnom žlicom i sl.
    6. Muffine pecite 15 – 18 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
    7. Muffine ohladite pa ih poslužite uz šalicu mlijeka, čaja ili kave.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih...

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih oglasa

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...