Više

    Brzinski recept

    Jede vam se nešto slatko? U samo deset minuta napravite kolač od kokosa i griza koji se ne peče

     

    Pronašli smo savršen recept za sve ljubitelje kokosa i sve one koji nisu pretjerano vješti u pripremi slastica, a obožavaju ih jesti. Kolač od kokosa, griza i dvije vrste čokolade idealan je odabir za dane kada vam se pothitno jede nešto slatko! Ovaj desert gotov je u svega 10 minuta, a nakon toga ga je dovoljno baciti u zamrzivač na pola sata i spreman je za posluživanje, piše Tportal.hr.

    Sastojci

    300 ml mlijeka
    120 g šećera
    2-3 vanilin šećera
    6 žlica griza
    80 g maslaca
    130 g kokosa
    60 g bijele čokolade
    Malo prepečenih lješnjaka/oraha/kikirikija

    Za glazuru:

    50 g čokolade za kuhanje
    40 ml slatkog vrhnja

    Priprema

    1. U lonac dodajte mlijeko, šećer i vanilin šećer pa sve promiješajte i sačekajte da se mlijeko dobro zagrije.
    2. Kad mlijeko provri dodajte griz i kuhajte još otprilike pet minuta, sve vrijeme miješajući pjenjačom.
    3. Kad je griz kuhan dodajte maslac i kuhajte miješajući na srednjoj temperaturi, pazeći da ne zagori.
    4. Dok je smjesa vruća dodajte kokos i promiješajte. Primijetit ćete da je smjesa tvrđa ali će miješanjem postati mekana.
    5. Manji duguljasti kalup za pečenje obložite papirom za pečenje i unutra raspodijelite smjesu. Pritisnite i zagladite žicom kako bi smjesa bila bez pukotina i zraka.
    6. Istopite bijelu čokoladu zajedno sa žlicom ulja. Premažite njome smjesu u tankom sloju. Po vrhu posipajte mljeveni lješnjak/orah/kikiriki pa prelijte ostatkom bijele čokolade.
    7. Stavite kolač u hladnjak da se dobro ohladi (ili na 30 minuta u zamrzivač). Kolač potom prevrnite na tacnu i uklonite kalup.
    8. Istopite crnu čokoladu u slatkom vrhnju koje ste prethodno zagrijali na štednjaku. Dobivenom glazurom prelijte kolač. Prije posluživanja pustite kolač još sat ili dva u hladnjaku da se čokolada stegne.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih...

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih oglasa

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...