" "
Više

    " "

    Brzinski recept

    Jede vam se nešto slatko? U samo deset minuta napravite kolač od kokosa i griza koji se ne peče

     

    Pronašli smo savršen recept za sve ljubitelje kokosa i sve one koji nisu pretjerano vješti u pripremi slastica, a obožavaju ih jesti. Kolač od kokosa, griza i dvije vrste čokolade idealan je odabir za dane kada vam se pothitno jede nešto slatko! Ovaj desert gotov je u svega 10 minuta, a nakon toga ga je dovoljno baciti u zamrzivač na pola sata i spreman je za posluživanje, piše Tportal.hr.

    Sastojci

    300 ml mlijeka
    120 g šećera
    2-3 vanilin šećera
    6 žlica griza
    80 g maslaca
    130 g kokosa
    60 g bijele čokolade
    Malo prepečenih lješnjaka/oraha/kikirikija

    Za glazuru:

    50 g čokolade za kuhanje
    40 ml slatkog vrhnja

    Priprema

    1. U lonac dodajte mlijeko, šećer i vanilin šećer pa sve promiješajte i sačekajte da se mlijeko dobro zagrije.
    2. Kad mlijeko provri dodajte griz i kuhajte još otprilike pet minuta, sve vrijeme miješajući pjenjačom.
    3. Kad je griz kuhan dodajte maslac i kuhajte miješajući na srednjoj temperaturi, pazeći da ne zagori.
    4. Dok je smjesa vruća dodajte kokos i promiješajte. Primijetit ćete da je smjesa tvrđa ali će miješanjem postati mekana.
    5. Manji duguljasti kalup za pečenje obložite papirom za pečenje i unutra raspodijelite smjesu. Pritisnite i zagladite žicom kako bi smjesa bila bez pukotina i zraka.
    6. Istopite bijelu čokoladu zajedno sa žlicom ulja. Premažite njome smjesu u tankom sloju. Po vrhu posipajte mljeveni lješnjak/orah/kikiriki pa prelijte ostatkom bijele čokolade.
    7. Stavite kolač u hladnjak da se dobro ohladi (ili na 30 minuta u zamrzivač). Kolač potom prevrnite na tacnu i uklonite kalup.
    8. Istopite crnu čokoladu u slatkom vrhnju koje ste prethodno zagrijali na štednjaku. Dobivenom glazurom prelijte kolač. Prije posluživanja pustite kolač još sat ili dva u hladnjaku da se čokolada stegne.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana...

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na...

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati...

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...

    Župan Marko Jelić nositelj liste koalicije ‘Odgovor sjevera...

    Stranka Akcija za promjene predstavila je u četvrtak programske točke koalicije s Agrarnom strankom te potpisala deklaraciju o predizbornoj i postizbornoj suradnji s Nezavisnom...

    NAJNOVIJE

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana misa posvete ulja

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na buvljaku a navečer plešite uz Ministrante

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati ‘šudar’ ili izraditi svoj ‘škanjel’

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...

    Župan Marko Jelić nositelj liste koalicije ‘Odgovor sjevera i juga’ u devetoj izbornoj jedinici

    Stranka Akcija za promjene predstavila je u četvrtak programske točke koalicije s Agrarnom strankom te potpisala deklaraciju o predizbornoj i postizbornoj suradnji s Nezavisnom...