" "
Više

    " "

    Vruća čokolada: Recept za napitak koji će rastjerati jesensku hladnoću

     

    Omiljen napitak u jesenskim i zimskim danima za brojne je vruća čokolada, a osim užitka za nepca nekoliko gutljaja ove kremaste slastice pružit će zaštitu kardiovaskularnom sustavu, ublažit će kašalj te smiriti želučane tegobe.

    Razloga za šalicu tople čokolade ima napretek, baš kao i recepata u kojima vrsni znalci koriste najkvalitetniju čokoladu dok su dodaci poput cimeta, čilija ili đumbira dobrodošli želite li pojačati ljekovitu notu slasnog gutljaja, piše portal Zadovoljna

    SASTOJCI ZA VRUĆU ČOKOLADU:

    – 150 g čokolade s 60% kakaa
    – 200 ml punomasnog mlijeka
    – 200 ml slatkog vrhnja
    – jedna mala žlica smeđeg šećera
    – prstohvat soli
    – po želji malo cimeta

    PRIPREMA VRUĆE ČOKOLADE:

    1. Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i vrhnje pomiješajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri.

    2. Čim smjesa provrije prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu, ukoliko vam se stvaraju grudice nježno ih razbijte pomoću pjenjače.

    3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati okus čokolade i malo cimeta po želji.

    Savjet: Umjesto cimeta u vruću čokoladu dodajte malo muškatnog oraščića, naribanog svježeg đumbira ili čilija u prahu.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Stiže jugo, ali još većinom suho i barem...

    Južinu, toplinu te većinom suho i djelomice sunčano vrijeme već od sutra zamjenjuje promjenjivo i svježije, gdjegod i uz izraženije pljuskove, od srijede i...

    Juniori Šibenika upisali važnu pobjedu, Diego s dva...

    Uspješan nogometni vikend na Šubićevcu upotpunili su juniori Šibenika. Nakon seniora i oni su uzeli tri boda. U 26. kolu elitnog ranga upisali su...

    Recept za brzi biskvit s trešnjama koji nikome...

    Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na početu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće...

    Dva jednostavna koraka za najsigurnije vađenje krpelja iz...

    Krpelji su nametnici koji pripadaju skupini člankonožaca iz reda Acarina, najbrojniji su u proljeće i rano ljeto, a može ih se naći i u...

    NAJNOVIJE

    Stiže jugo, ali još većinom suho i barem djelomice sunčano

    Južinu, toplinu te većinom suho i djelomice sunčano vrijeme već od sutra zamjenjuje promjenjivo i svježije, gdjegod i uz izraženije pljuskove, od srijede i...

    Juniori Šibenika upisali važnu pobjedu, Diego s dva nova gola preuzeo vrh ljestvice najboljih topnika lige

    Uspješan nogometni vikend na Šubićevcu upotpunili su juniori Šibenika. Nakon seniora i oni su uzeli tri boda. U 26. kolu elitnog ranga upisali su...

    Recept za brzi biskvit s trešnjama koji nikome nikad nije propao

    Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na početu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće...

    Dva jednostavna koraka za najsigurnije vađenje krpelja iz kože

    Krpelji su nametnici koji pripadaju skupini člankonožaca iz reda Acarina, najbrojniji su u proljeće i rano ljeto, a može ih se naći i u...