Više

    Isprobajte

    Blogerica Nina Mrvica osmislila je recept za čokoladnu tortu s marshmallow duhovima

     

    Marshmallowsi – maleni, pjenasti bomboni zbog kojih bi blogerica Nina Mrvica svako malo odlazila u trgovinu.

    – No, koliko god mi se sviđali, nikad ih nisam radila, do sada. Nisam ni znala od čega se sastoje, mislila sam da su nekako komplicirani. Uvijek sam koristila kupovne, za sve. Onda sam naišla na njih na Pinterestu i krenula istraživati recept. I u biti, marshmallowsi su jako jednostavni. Baš jako. Sastoje se od glukoze (ja sam koristila med), šećera, vode, bjelanjaka i želatine. To je sve! Jedino što trebate pripaziti na temperaturu samog sirupa (šećer, voda i med).

    Kako se približava Halloween, a marshmallowsi su mi toliko američki, odlučila sam ih spojiti u halloween temu, umjesto da ih napravim u obliku kockica. Ovi maleni duhovi su mi najslađi mali duhovi ikada. Marshmallowse, jednom kad se posuše možete koristiti u svemu. Ja sam ukrasila tortu i poslužila ih s vrućom čokoladom.

    MARSHMALLOW DUHOVI

    SASTOJCI
    • 10 g mljevene želatine ili 6 listića
    • 5 žlica hladne vode
    • 35 g meda
    • 3 bjelanjka jaja M veličine (105 g)
    • 200 g šećera
    • 60 ml vode

    DODATNO

    • šećer u prahu
    • flomaster s jestivom bojom ili otopljena čokolada
    PRIPREMA
    1. Pripremite dva lima za pečenje i obložite ih papirom za pečenje. Svaki lim dobro pospite šećerom u prahu.
    2. Želatinu namočite u hladnoj vodi i ostavite po strani da nabubri.
    3. U lonac s debljim dnom na srednje jaku vatru stavite med, šećer i vodu. Sirup vam treba zakuhati do 116 stupnjeva ili kada u čašu hladne vode dodate malo sirupa,formirat će se mekana loptica. Za ovaj korak vam treba  5-7 minuta.
    4. Dok vam se sirup kuha do određene temperature, stucite bjelanjke u snijeg (nemojte ih pretući, neka bude soft peak – mekani snijeg).
    5. Kada je sirup postigao željenu temperaturu dodajte mu nabubrenu želatinu, maknite s vatre i miješajte dok se želatina ne otopi.
    6. Sada u tankom mlazu dolijevajte sirup tučenim bjelanjcima uz stalno miksanje.
    7. Miksajte na najjačoj brzini dok vam smjesa ne postane sjajna i dovoljno gusta, oko 3 minute.
    8. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu, možete koristiti nastavke Wilton 10 ili 12, ja nisam koristila nikakav nastavak, već sam izrezala otvor od 1,5 cm.
    9. Na pripremljen lim istiskujte oblike tako da istisnete krug i samo povučete prema dnu vrećicu kako bi ostatak izašao u tanjem i neravnom obliku. Ruke možete napraviti pomoću čačkalice (tako da dio smjese povučete u stranu gdje želite ruke).
    10. Kada ste potrošili svu smjesu i oblikovali vaše duhove, pospite ih šećerom u prahu. Ostavite da se suše preko noći. Moji su se sušili 16 sati i bili su potpuno suhi. Ako vam je neki dio ostao ljepljiv ponovo ga pospite šećerom u prahu.
    11. Višak šećera lagano maknite kistom.
    12. Pomoću flomastera iscrtajte oči i usta. Ako nemate flomaster s jestivom bojom, tada otopite malo čokolade na pari. Ohlađenu prebacite u slastičarsku vrećicu, napravite malenu rupicu i istisnite oblik očiju i usta.

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...