Više

    Nekoliko učinkovitih trikova

    Pretjerali ste sa soli prilikom kuhanja i što sad? Pročitajte kako spasiti jelo

     

    Prilikom pripreme ručka nije rijetkost da se zanesemo sa začinima, pa shvatimo kako smo pretjerali sa soli, osnovnim kuhinjskih začinom bez kojeg je ne možemo zamisliti bilo koje slano jelo, piše T-portal.hr.

     Scenarij je mnogima poznat – držali ste se recepta, stavili potrebne začine, miješali, nije vam ništa zagorjelo…Međutim kad ste isprobali jelo, neugodno ste se iznenadili jer je jelo preslano.

    Ako ne znate kako spasiti preslano jelo, evo nekoliko učinkovitih trikova koji će sigurno dati rezultate:

    Voda

    Jednostavno dodajte vodu u juhu, varivo ili gulaš te pustite da tekućina ponovno zavrije. Dobra je ideja u varivo ili gulaš dodati malo brašna kako bi se zgusnulo.

    Sok od limuna ili ocat

    Limunov sok ili vinski ocat mogu pomoći neutralizirati sol, samo pripazite da ne pretjerate s količinom. Limunov sok je savršen npr. za spašavanje presoljene ribe i pečenih krumpira.

    Krumpir

    Dodatkom škrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen okus juhe i variva. U vaše varivo npr. dodajte jedan zgnječeni krumpir koji će odmah poboljšati okus i ublažiti žestinu soli.

    Još par savjeta pronađite ovdje.

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...