Prilikom pripreme ručka nije rijetkost da se zanesemo sa začinima, pa shvatimo kako smo pretjerali sa soli, osnovnim kuhinjskih začinom bez kojeg je ne možemo zamisliti bilo koje slano jelo, piše T-portal.hr.
Scenarij je mnogima poznat – držali ste se recepta, stavili potrebne začine, miješali, nije vam ništa zagorjelo…Međutim kad ste isprobali jelo, neugodno ste se iznenadili jer je jelo preslano.
Ako ne znate kako spasiti preslano jelo, evo nekoliko učinkovitih trikova koji će sigurno dati rezultate:
Voda
Jednostavno dodajte vodu u juhu, varivo ili gulaš te pustite da tekućina ponovno zavrije. Dobra je ideja u varivo ili gulaš dodati malo brašna kako bi se zgusnulo.
Sok od limuna ili ocat
Limunov sok ili vinski ocat mogu pomoći neutralizirati sol, samo pripazite da ne pretjerate s količinom. Limunov sok je savršen npr. za spašavanje presoljene ribe i pečenih krumpira.
Krumpir
Dodatkom škrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen okus juhe i variva. U vaše varivo npr. dodajte jedan zgnječeni krumpir koji će odmah poboljšati okus i ublažiti žestinu soli.
Još par savjeta pronađite ovdje.
- Jedna osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći kod Polače - 26. veljače, 2021. 17:02
- Najnovija Strikomanova fotografija posvećena velikom Arsenu Dediću - 26. veljače, 2021. 16:10
- ‘Zaštitnica ljudi’: Kakve su osobe koje nose ime Sandra? - 26. veljače, 2021. 15:32
- Plenković potvrdio nastavak isplate potpora za očuvanje radnih mjesta i naknade fiksnih troškova - 26. veljače, 2021. 14:22
- Sudar auta i motora na Šubićevcu, motorist prevezen u bolnicu - 26. veljače, 2021. 13:41
- Vinoplod Vinarija ovog vikenda na Poljani promovira novi proizvod, a pripremili su i poklone - 26. veljače, 2021. 13:26
- ‘Meštar vridnih ruku’ Dražen Frua gradi kuću za stradale u potresu. Na pola je puta, ali i dalje treba vašu pomoć - 26. veljače, 2021. 13:11
- Pet objekata u staroj gradskoj jezgri dobit će nova krovišta i fasade. Grad Šibenik sufinancirat će 50 posto - 26. veljače, 2021. 12:47
- Tea je šibenska vizažistica koja svoje slobodno vrijeme koristi za aktivizam - 26. veljače, 2021. 12:17
- Terase kafića i restorana radit će do 22 sata. Treninzi u zatvorenom bez kontakta među sportašima - 26. veljače, 2021. 11:43