" "
Više

    " "

    Ručak za peticu: Slasne njoke od bundeve u finom umaku sa sirom

     

    Jesen nam se opasno približila, a to znači da nam stiže sezona bundeve. Ova svestrana namirnica sjajna je i u slatkoj i u slanoj varijanti, a mi vam danas donosimo recept koji je odličan za ručak. Njokima od bundeve u finom jednostavnom umaku sa sirom rijetki mogu odoljeti.

    SASTOJCI ZA NJOKE:

    – 30 dag bundeve
    – 30 dag oštrog brašna
    – 1 jaje
    – 5 dag maslaca
    – sol i papar

    SASTOJCI ZA UMAK:

    – 40 dag pelata
    – 1 luk srednje veličine
    – sol, papar i malo šećea
    – 2 žlice maslinova ulja
    – 10 dag ribanog parmezana

     

     

    PRIPREMA:

    1. Bundevu narežite na manje kockice i skuhajte u vodi. Kad je kuhana, procijedite je pa je pretvorite u pire uz pomoć gnječilice, pasirke ili štapnog miksera. Dodajte maslac narezan na kockice, posolite i popaprite te miješajte dok se maslac ne otopi. Pustite da se pire ohladi, piše portal Zadovoljna

     

    3. Sada pripremite umak. Nasjeckajte luk na sitno i pirjajte ga 10-tak minuta na maslinovom ulju dok lijepo ne požuti i uvene. Zatim dodajte sitno nasjeckane pelate skupa sa sokom, začinite po ukusu i prokuhajte 10-tak minuta. Maknite s vatre, ubacite ribani sir i dobro promiješajte.

    4. U dubljoj zdjeli zakuhajte vodu i malo je posolite. Kada voda dođe do vrenja, pažljivo unutra ubacite njoke. Odmah ih malo promiješajte kuhačom kako se ne bi zalijepili za dno zdjele. Nakon što isplivaju na površinu, kuhajte ih još 2-3 minute i zatim ih izvadite i ubacite u zdjelu u kojoj ste kuhali umak. Promiješajte sve dobro i servirajte na tanjuru uz još malo ribanog sira na vrhu.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Juniori Šibenika upisali važnu pobjedu, Diego s dva...

    Uspješan nogometni vikend na Šubićevcu upotpunili su juniori Šibenika. Nakon seniora i oni su uzeli tri boda. U 26. kolu elitnog ranga upisali su...

    Recept za brzi biskvit s trešnjama koji nikome...

    Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na početu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće...

    Dva jednostavna koraka za najsigurnije vađenje krpelja iz...

    Krpelji su nametnici koji pripadaju skupini člankonožaca iz reda Acarina, najbrojniji su u proljeće i rano ljeto, a može ih se naći i u...

    Zagori titula klizi iz ruku, nisu se usrećili...

    Županijski dvojac u 3.NL jug nije se usrećio u 27. kolu. Zagora je na gostovanju kod kaštelanskog GOŠK-a odigrala samo 1:1 (Bučić 10'/Gabrić 4')...

    NAJNOVIJE

    Juniori Šibenika upisali važnu pobjedu, Diego s dva nova gola preuzeo vrh ljestvice najboljih topnika lige

    Uspješan nogometni vikend na Šubićevcu upotpunili su juniori Šibenika. Nakon seniora i oni su uzeli tri boda. U 26. kolu elitnog ranga upisali su...

    Recept za brzi biskvit s trešnjama koji nikome nikad nije propao

    Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na početu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće...

    Dva jednostavna koraka za najsigurnije vađenje krpelja iz kože

    Krpelji su nametnici koji pripadaju skupini člankonožaca iz reda Acarina, najbrojniji su u proljeće i rano ljeto, a može ih se naći i u...

    Zagori titula klizi iz ruku, nisu se usrećili ni Vodičani

    Županijski dvojac u 3.NL jug nije se usrećio u 27. kolu. Zagora je na gostovanju kod kaštelanskog GOŠK-a odigrala samo 1:1 (Bučić 10'/Gabrić 4')...