" "
Više

    " "

    Savjeti pizza majstora: Deset pogrešaka zbog kojih vam pizza ne uspijeva

     

    Volite li pizzu s pršutom, nemojte ga stavljati na vrh kako ne bi zagorio. Umjesto toga stavite ga na tijesto premazano umakom od rajčice i zatim preko njega posložite sve ostale sastojke. Tako će pizza poprimiti dobar okus, a pršut će zadržati sočnost.

    Radite li pizzu sa slanim inćunima, kako ne bi bila previše slana, prethodno ih isperite ih pod vodom i osušite. Šampinjone pak ostavite da odstoje tri do četiri sata na sobnoj temperaturi kako tijesto ne bi preuzelo njihovu vlažnost i postalo bilo  gnjecavo.

    Nikad previše sira…

    Iako mnogi misle da na pizzi nikad ne može biti previše sira, to nije točno. Problem nastaje kad tijesto više ne može izdržati težinu sira, pa pizza izgubi svoj oblik.

    More nadjeva

    Osim poučka o “urušavanju” tijesta, kao što je slučaj s viškom sira, previše dodataka znači da se pizza neće ravnomjerno ispeći. Lako se može dogoditi i da tijesto zagori, a nadjev nije nije ni približno gotov.

    Poučak o povrću

    Dodavanjem previše povrća koje pušta vodu, kao što je slučaj s tikvicama, tijesto za pizzu može nakon pečenja postati gnjecavo. Isto vrijedi i ako se povrće koje sadrži puno vode reže na prevelike komade.

    Ledeno doba

    Pizzu uvijek stavite u prethodno zagrijanu pećnicu, i to na što višu temperaturu. Peče li se na niskoj temperaturi, tijesto može biti premekano ili vlažno.

    Koristite li kupovno tijesto ili domaće koje je bilo u hladnjaku, prije pečenja mu pružite dovoljno vremena da se zagrije na sobnu temperaturu. U suprotnom će biti tvrdo i neukusno.

     

    Koristite li valjak za tijesto budite oprezni kako ga ne biste previše razradili i ispuhali sve one mjehuriće zraka koji pružaju fantastičnu strukturu. Umjesto valjka bolje je zaprljati ruke, piše portal Punkufer.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Gradonačelnik Burić proslavljenoj košarkašici Daniri Nakić Bilić čestitao...

    U povodu uvrštenja u Kuću slavnih Međunarodnog košarkaškog saveza, gradonačelnik Željko Burić uputio je čestitku proslavljenoj košarkašici, Šibenčanki sa zagrebačkom adresom, Daniri Nakić Bilić. 'Poštovana...

    Bez vode u Braće Polić u Šibeniku

    Zbog kvara na cjevovodu do 12 sati vode neće imati potrošači u ulici Braće Polić.

    Dođite na marendu koju će na Maloj loži...

    U subotu, 4. svibnja, od 10 sati na Trgu Ivana Pavla II bit će pripremljena prva marenda u sklopu novog projekta 'Taste like... MARENDA.'...

    Dio Lozovca bez struje u subotu, 4. svibnja

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima, osim u slučaju odgode radi više sile, u subotu, 4. svibnja će obustavljena isporuka električne energije od 9...

    NAJNOVIJE

    Gradonačelnik Burić proslavljenoj košarkašici Daniri Nakić Bilić čestitao ulazak u Kuću slavnih

    U povodu uvrštenja u Kuću slavnih Međunarodnog košarkaškog saveza, gradonačelnik Željko Burić uputio je čestitku proslavljenoj košarkašici, Šibenčanki sa zagrebačkom adresom, Daniri Nakić Bilić. 'Poštovana...

    Bez vode u Braće Polić u Šibeniku

    Zbog kvara na cjevovodu do 12 sati vode neće imati potrošači u ulici Braće Polić.

    Dođite na marendu koju će na Maloj loži u subotu pripremati konoba Pelegrini i bistro Visiani

    U subotu, 4. svibnja, od 10 sati na Trgu Ivana Pavla II bit će pripremljena prva marenda u sklopu novog projekta 'Taste like... MARENDA.'...

    Dio Lozovca bez struje u subotu, 4. svibnja

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima, osim u slučaju odgode radi više sile, u subotu, 4. svibnja će obustavljena isporuka električne energije od 9...