" "
Više

    " "

    Par malih savjeta

    Tajne savršenih fritula: Česte pogreške zbog kojih nam ne uspijevaju kako bismo htjeli

     

    Fritule će biti sočne i ako im dodate naribane jabuke, a neke kuharice tvrde da je upravo u žustrom miješanju tijesta sve dok se ne stvore mjehurići tajna slasti, piše punkufer.hr.

    Jedan od razloga zbog kojeg nam fritule ne uspijevaju kako bismo htjeli leži u tome što nismo na vrijeme izvadili sastojke iz hladnjaka.  Prije pripreme tijesta, oko pola sata do sat ranije izvadite ih da bi se zagrijali na sobnu temperaturu. Ako ste u žurbi jaja i čašicu jogurta ostavite u mlakoj vodi.

    Nemojte zaboraviti niti na ‘čep’ žestokog pića. Rakija se tradicionalno dodaje u tijesto za krafne i fritule kako bi tijesto bilo prozračno i meko, a umjesto nje možete koristiti rum, konjak, maraskino ili rakiju od ruže koja daje finu aromu.

    Fritule će biti sočne i ako im dodate naribane jabuke, a neke kuharice tvrde da je tajna slasti upravo u žustrom miješanju tijesta sve dok se ne stvore mjehurići.

    Dodajete li grožđice, najprije ih kratko prokuhajte u malo vode pa namočite u rum.

    Jedna od pogrešaka koju činimo jest stvaranje gužve u loncu. Odjednom je najbolje pržiti tek nekoliko komada. Kad su skoro gotove, naglo pojačajte vatru i izvadite ih na upijajući papir. Posipajte ih šećerom ili poslužite uz umak od čokolade.

    Sastojci za fritule:

    400 g glatkog brašna

    4 žlice šećera

    2 jaja

    2 jogurta

    1 prašak za pecivo

    1 vanilin šećer

    prstohvat soli

    1 naribana jabuka

    2 žlice ruma ili rakije

    limunova korica

    + ulje za prženje

    Priprema:

    1. Umiješajte sve sastojke tako da dobijete glatku smjesu. Zagrijte ulje u loncu.
    2. Jednom žličicom vadite smjesu, a drugom je odvajajte u ulje. Pecite po četiri, pet fritula u isto vrijeme.
    3. Čim porumene, okrenite ih na drugu stranu i kratko pržite.
    4. Izvadite ih na rešetku ili upijajući papir pa poslužite sa šećerom.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Juniori Šibenika upisali važnu pobjedu, Diego s dva...

    Uspješan nogometni vikend na Šubićevcu upotpunili su juniori Šibenika. Nakon seniora i oni su uzeli tri boda. U 26. kolu elitnog ranga upisali su...

    Recept za brzi biskvit s trešnjama koji nikome...

    Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na početu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće...

    Dva jednostavna koraka za najsigurnije vađenje krpelja iz...

    Krpelji su nametnici koji pripadaju skupini člankonožaca iz reda Acarina, najbrojniji su u proljeće i rano ljeto, a može ih se naći i u...

    Zagori titula klizi iz ruku, nisu se usrećili...

    Županijski dvojac u 3.NL jug nije se usrećio u 27. kolu. Zagora je na gostovanju kod kaštelanskog GOŠK-a odigrala samo 1:1 (Bučić 10'/Gabrić 4')...

    NAJNOVIJE

    Juniori Šibenika upisali važnu pobjedu, Diego s dva nova gola preuzeo vrh ljestvice najboljih topnika lige

    Uspješan nogometni vikend na Šubićevcu upotpunili su juniori Šibenika. Nakon seniora i oni su uzeli tri boda. U 26. kolu elitnog ranga upisali su...

    Recept za brzi biskvit s trešnjama koji nikome nikad nije propao

    Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na početu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće...

    Dva jednostavna koraka za najsigurnije vađenje krpelja iz kože

    Krpelji su nametnici koji pripadaju skupini člankonožaca iz reda Acarina, najbrojniji su u proljeće i rano ljeto, a može ih se naći i u...

    Zagori titula klizi iz ruku, nisu se usrećili ni Vodičani

    Županijski dvojac u 3.NL jug nije se usrećio u 27. kolu. Zagora je na gostovanju kod kaštelanskog GOŠK-a odigrala samo 1:1 (Bučić 10'/Gabrić 4')...