Više

    Vrijedi probati

    Turski ‘lijek’ protiv mamurluka koji košta manje od 10 kuna

     

    Ta tekućina bogata je mineralima koji oporavljaju tijelo u slučaju kada se popila koja čašica previše, a navodno počinje djelovati nekoliko minuta nakon ispijanja, piše punkufer.hr.

    Turska kuhinja fuzija je okusa Srednje Azije, Bliskog istoka, istočne Europe i Balkana. U toj zemlji jede se sve, od bureka i kebaba preko dolmi do baklave.

    Posebno mjesto u turskoj kuhinji ima ukiseljeno povrće poput krastavaca koje se jede praktički uz svaki obrok. Ne samo da Turci kisele sve štogod raste – na jelovniku ćete ponegdje naći i ukiseljene zelene šljive, već ne bacaju ni tekućinu od kiseljenja.

    Tekućina od ukiseljenog povrća ima široku primjenu u gastronomiji – može se koristiti kao marinada za meso, dodatak salatama ili koktelima. Turci je pak koriste i kao ‘lijek’ protiv mamurluka, a bogata je mineralima koji oporavljaju tijelo u slučaju kada se popila koja čašica previše te navodno počinje djelovati nekoliko minuta nakon ispijanja.

    U istanbulskoj četvrti Eminönü mogu se naći trgovine s ukiseljenim namirnicama, ali i štandovi koji isključivo prodaju tekućinu od ukiseljenog povrća na čaše te po ‘smiješnoj’ cijeni od tek jedne turske lire, odnosno oko jedne kune.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Produljen rok za preuzimanje promotivnih paketa u okviru...

    Središnji državni ured za demografiju i mlade pripremio je promotivne pakete za roditelje i  mališane u najranijoj dobi u okviru Nacionalne kampanje za promicanje...

    Glazbeni spektakl nakon praznika: Don Antonio i The...

    Odmah nakon Praznika rada Šibenčane i goste grada čekaju dva odlična koncerta. U četvrtak, 2. svibnja u Azimut se vraća čovjek čiju glazbu slušamo...

    U čast sudionika VRO ‘Bljesak’ u srijedu, 1....

    Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni...

    Studenti Veleučilišta u Šibeniku na terenskoj nastavi u...

    Studenti druge godine Turističkog menadžmenta u sklopu svojih izbornih predmeta Menadžment zaštićenih područja prirode i Menadžment kulturne baštine kao i studenti koji predmet Environmental...

    NAJNOVIJE

    Produljen rok za preuzimanje promotivnih paketa u okviru Nacionalne kampanje za promicanje pozitivnog i ravnopravnog roditeljstva

    Središnji državni ured za demografiju i mlade pripremio je promotivne pakete za roditelje i  mališane u najranijoj dobi u okviru Nacionalne kampanje za promicanje...

    Glazbeni spektakl nakon praznika: Don Antonio i The Alibor u Azimutu

    Odmah nakon Praznika rada Šibenčane i goste grada čekaju dva odlična koncerta. U četvrtak, 2. svibnja u Azimut se vraća čovjek čiju glazbu slušamo...

    U čast sudionika VRO ‘Bljesak’ u srijedu, 1. maja Rafali će preletjeti sve gradove u Hrvatskoj

    Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni...

    Studenti Veleučilišta u Šibeniku na terenskoj nastavi u NP ‘Krka’

    Studenti druge godine Turističkog menadžmenta u sklopu svojih izbornih predmeta Menadžment zaštićenih područja prirode i Menadžment kulturne baštine kao i studenti koji predmet Environmental...