Više

    Rudolfu Štefanu i njegovom Pelegriniju uspjelo što nije do sad ni jednom hrvatskom restoranu

     

    Grand Prix za višegodišnju izvrsnost dodijeljen je sinoć u zagrebačkoj Esplanadi šibenskom restoranu Pelegrini koji je u izboru što ga je 2012. godine pokrenuo magazin Jutarnjeg lista Dobra hrana slavio kao najbolji restoran čak četiri puta zaredom, dok je tri puta chef godine bio njegov vlasnik i glavni kuhar Rudolf Štefan. Naime, odlukom žirija samo restorani koji tri puta zaredom osvoje titulu najboljeg mogu primiti tu nagradu, a dosad je to pošlo za rukom jedino šibenskom maestru iz konobe Pelegrini, javlja Jutarnji list. Za razliku od dosadašnjih izbora, Dobri restorani 2019. ponešto su izmijenili koncepciju pa restorani više nisu rangirani po regionalnom ključu, nego su podijeljeni u četiri kategorije: restorani visoke kuhinje, hotelski restorani visoke kategorije, tradicionalni restorani i restorani kreativne urbane kuhinje

    Chefom godine proglašen je Tvrtko Šakota koji je otvaranjem Nava ozbiljno prodrmao zagrebačku gastronomsku scenu. Iako se njegov Nav ove godine nije našao u konkurenciji za nagradu najboljih restorana visoke kuhinje jer je do zaključivanja izbora bio otvoren manje od šest mjeseci, Šakotina prisutnost na sceni, čak i kroz kratkoročne angažmane poput onoga u zagrebačkom Brokenshipsu, izazivala je najviše pozornosti i snažno odjekivala.

    Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

    U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u Italiji i Vatikanu na kojem su posjetili brojne vjerske...

    U Kninu potpisan ugovor o izvođenju radova na...

    Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Knina održano svečano potpisivanje ugovora o izvođenju radova na uređenju novog dječjeg vrtića u Kninu s izvođačem Agrad...

    Znate li što i kako možete kompostirati? Zeleni...

    Biootpad je biološki razgradiv otpad iz vrtova i parkova, kuhinjski otpad iz kućanstva, restorana, ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, te sličan otpad iz proizvodnje prehrambenih...

    Održani okrugli stolovi o energetskoj učinkovitosti i povećanju...

    Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta iz Murtera uz podršku Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) iz Zagreba, prošlog...

    NAJNOVIJE

    FOTO Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

    U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u Italiji i Vatikanu na kojem su posjetili brojne vjerske...

    U Kninu potpisan ugovor o izvođenju radova na uređenju novog dječjeg vrtića

    Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Knina održano svečano potpisivanje ugovora o izvođenju radova na uređenju novog dječjeg vrtića u Kninu s izvođačem Agrad...

    Znate li što i kako možete kompostirati? Zeleni grad Šibenik donosi detaljne upute

    Biootpad je biološki razgradiv otpad iz vrtova i parkova, kuhinjski otpad iz kućanstva, restorana, ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, te sličan otpad iz proizvodnje prehrambenih...

    Održani okrugli stolovi o energetskoj učinkovitosti i povećanju vidljivosti energetskih i klimatskih politika

    Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta iz Murtera uz podršku Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) iz Zagreba, prošlog...