Više

    FOTO Spojila se nevjerojatna energija! Mate Sučić i David Skoko oduševili na prvom eventu ‘La belle Vie Evenings’

     

    ‘Budite sigurni da restoran La belle Vie može parirati renomiranim restoranima Dalmacije, a energija koju ovaj mladi chef ima u kuhinji, prelazi ne samo na mene, nego na cijeli personal’. Bila je to poruka chefu vodičkog restorana ‘La belle Vie’ Mati Sučiću od Davida Skoke, inače jednog od najpoznatijih i najcjenjenijih kuhara na ovim prostorima, a koji je bio gost prvog ‘La belle Vie Evenings’ eventa.

    Skoko već duže vrijeme surađuje sa Sučićem, ali je ovo bio prvi put da mu je došao u goste. I pogodili su ravno u sridu, jer atmosfera koja se protekle subote osjećala dok su mladi chef Sučić i Skoko pripremali pet sljedova jela na temu dnevnog ulova iz mora dotaknula je baš sve goste restorana.

    Odvažnim kreacijama jela, kulinarski dvojac potvrdio je ono što se već naveliko priča u renomiranim gastronomskim krugovima – Skoko je potvrdio svoj status, a pred Sučićem je velika kulinarska karijera.

    Na tri slijeda jela potpis je stavio David Skoko, dok je dva jela osmislio Mate Sučić. Gosti su tako imali priliku uživati u Confitu od morskog psa s cikorijom, Velutte od trlje od kamena i Ražu s lećom. Na red su stigli i Krakovi iz ugljena s demiglaceom od hobotnice, pepelom od luka i čipsom od kapara te Creme brulee od lavande.

    Svako jelo popraćeno je vrhunskim vinima iz Vinarije Baraka, a završni ‘touch’ opuštenoj hedonističkoj večeri uz more, dao je Tomislav Šanić na gitari.

    ‘La belle Vie Evenings’ nastavljaju se gostovanjem Janeza Bratovža u kolovozu, slovenskog kuhar čiji je restoran Restavracija JB uvršten među 50 najboljih restorana u cijenjenom gastronomskom vodiču ‘San Pellegrino’. Bratovž će sa chefom Sučićem kuhati 10. kolovoza, stoga će svi oni koji su propustili prvi event, priliku za novo gastro putovanje imati u srcu ljeta.

     

     

    [flickr_set id=”72157708782278272″]

    (FOTO: Lori Šaršanski)

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...