‘Budite sigurni da restoran La belle Vie može parirati renomiranim restoranima Dalmacije, a energija koju ovaj mladi chef ima u kuhinji, prelazi ne samo na mene, nego na cijeli personal’. Bila je to poruka chefu vodičkog restorana ‘La belle Vie’ Mati Sučiću od Davida Skoke, inače jednog od najpoznatijih i najcjenjenijih kuhara na ovim prostorima, a koji je bio gost prvog ‘La belle Vie Evenings’ eventa.
Skoko već duže vrijeme surađuje sa Sučićem, ali je ovo bio prvi put da mu je došao u goste. I pogodili su ravno u sridu, jer atmosfera koja se protekle subote osjećala dok su mladi chef Sučić i Skoko pripremali pet sljedova jela na temu dnevnog ulova iz mora dotaknula je baš sve goste restorana.
Odvažnim kreacijama jela, kulinarski dvojac potvrdio je ono što se već naveliko priča u renomiranim gastronomskim krugovima – Skoko je potvrdio svoj status, a pred Sučićem je velika kulinarska karijera.
Na tri slijeda jela potpis je stavio David Skoko, dok je dva jela osmislio Mate Sučić. Gosti su tako imali priliku uživati u Confitu od morskog psa s cikorijom, Velutte od trlje od kamena i Ražu s lećom. Na red su stigli i Krakovi iz ugljena s demiglaceom od hobotnice, pepelom od luka i čipsom od kapara te Creme brulee od lavande.
Svako jelo popraćeno je vrhunskim vinima iz Vinarije Baraka, a završni ‘touch’ opuštenoj hedonističkoj večeri uz more, dao je Tomislav Šanić na gitari.
‘La belle Vie Evenings’ nastavljaju se gostovanjem Janeza Bratovža u kolovozu, slovenskog kuhar čiji je restoran Restavracija JB uvršten među 50 najboljih restorana u cijenjenom gastronomskom vodiču ‘San Pellegrino’. Bratovž će sa chefom Sučićem kuhati 10. kolovoza, stoga će svi oni koji su propustili prvi event, priliku za novo gastro putovanje imati u srcu ljeta.
[flickr_set id=”72157708782278272″]
(FOTO: Lori Šaršanski)