Više

    Centru koralja Zlarin Ministarstvo turizma odobrilo 350 tisuća kuna

     

    Projektu Hrvatskog centra koralja Zlarin, koji je pripremio Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, odobrena su sredstva Ministarstva turizma u iznosu od 350 tisuća kuna za izradu dokumentacije. Odluku o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma, nakon objavljenog Javnog poziva za predlaganje projekata od 03. listopada 2013. godine, donio je ministar Darko Lorencin.

    -Odluka je odlična najava za predstavljanje projekta koji ćemo upriličiti 19.travnja na Zlarinu, kada će biti prezentirana i ronilica koju će nam za tu prigodu ustupiti Fakultet elektronike i računarstva. Priprema ovog otočnog projekta dokaz je da su nam svi dijelovi grada jednako važni što ćemo još nebrojeno puta dokazati u našem mandatu – poručio je šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta te pohvalio gradski Odjel za gospodarstvoj koji je opet dokazao kako je uspješan gotovo u svakom projektu koji priprema.

    Hrvatski centar koralja Zlarin otvorio bi se u zgradi Kažerma i Kuća Šare gdje bi bilo okupljalište koraljara, s prostorima za edukaciju i radionicama namijenjih svima koje koraljarstvo zanima i gdje bi se prezentirao proces od vađenja koralja iz mora do načina njegove eksploatacije.

    Ronilica na daljinsko upravljanje, kao posebna atrakcija projekta, snimala bi koralje na morskom dnu, a slika bi se na monitorima u brodu prezentirala turistima i svim zainteresiranima.

    Vrijednost projekta procjenjuje se na 8 milijuna kuna i bit će apliciran za sredstva EU, dok će dokumentaciju, u njegovoj pripremnoj fazi,  zajednički financirati Ministarstvo turizma i Grad Šibenik.

    Da podsjetimo, projekt su 7. veljače Povjerenstvu za odabir projekata i dodjelu bespovratnih sredstava ministarstva predstavili Matija Bumbak pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo poduzetništvo i razvoj i Ivana Bujas Rupić, pomoćnica pročelnika.

    Ovaj projekt planira se s brojnim pozitivnim učincima: od obnove i revitalizacije zaštićenih profanih objekata na otoku Zlarinu, preko stvaranja muzejsko–galerijskog prostora koji aktivnostima teži samofinanciranju i samoodrživosti, do poboljšanja infrastrukture za kulturno-turističku djelatnost i podizanja prepoznatljivosti i identiteta otoka Zlarina – kazali su Bumbak i Bujas Rupić.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Ugašen požar u kući u Bilicama, nema velike...

    Požar koji je planuo jutros u kući u Bilicama ugašen je brzom intervencijom vatrogasaca. - Dojavu smo primili u 8.20 sati, a požar je bio...

    Toplo i vjetrovito vrijeme čeka nas i u...

    Pretežno sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom čeka nas danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, prema kraju dana na otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna...

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    NAJNOVIJE

    Ugašen požar u kući u Bilicama, nema velike štete

    Požar koji je planuo jutros u kući u Bilicama ugašen je brzom intervencijom vatrogasaca. - Dojavu smo primili u 8.20 sati, a požar je bio...

    Toplo i vjetrovito vrijeme čeka nas i u ponedjeljak

    Pretežno sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom čeka nas danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, prema kraju dana na otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna...

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...