Više

    Recept za maštovitu verziju: Mini pavlova u obliku gnijezda

     

    Mala uskrsna gnjezda napravljena od beze kora i punjena ukusnom kremom od vanilije i vrhnja sa slatkom marelicom na vrhu zaista su prava rapsodija okusa. Katarina Paoletić s bloga Nešto slatko by Katarina donosi nam uskrsnu verziju mini pavlove.

    Sastojci za beze gnjezda:

    • 6 bjelanjaka
      • 220 g šećera u prahu
      • 2 vanilini šećera
      • 1 žlica alkoholnog octa

    Sastojci za kremu:

    • 6 žutanjaka
    • 4 žlice šećera
    • 6 žlica oštrog brašna
    • 250 ml mlijeka
    • 3 vrećice vanilin šećera
    • 250 g maslaca
    • 250 ml vrhnja za šlag
    • kompot od marelica
    • jedan paketić preljeva za torte

    Priprema beze gnjezda:

    1. U zdjeli izmiksajte bjelanjke
    postepeno im dodavajući šećere.

    2. Kada bjelanjci očvrsnu (nakon 10 minuta), dodajte žlicu alkoholnog octa i promiješajte.

    1. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu te na lim obložen masnim papirom oblikujte mala gnijezda s rupom.

      4. Beze gnijezda sušite u pećnici na 140 stupnjeva, jedan sat, a potom ih pustite u pećnici da se potpuno ohlade.

    Priprema kreme:

    1. Zagrijte u loncu 200ml mlijeka do vrenja.
    2. U posudi pjenasto izmiksajte žutanjke i šećere, pa im dodajte 50ml preostalog mlijeka i brašno.

      3. Vrelo mlijeko dodajte u smjesu od žutanjaka i šećera i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.

      5.
      Ohladite kremu i u nju dodajte razrađeni maslac sobne temperature i prethodno izmiksano vrhnje za šlag.

      6.
      Kremom punite gnijezda, te na vrh stavite jednu polovicu marelice.

      7. Na marelicu stavite
      preljev za torte.

    Izvor: zadovoljna.hr

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...