Više

    Tim Pelegrinija na stažu u renomiranim svjetskim restoranima: ‘Dobra edukacija ključ je uspjeha’

     

    Koliko je  edukacija i stjecanje iskustva u renomiranim restoranima neophodna za napredak i konstantno podizanje usluge u restoranu Pelegrini itekako dobro znaju. Njihovo se osoblje svakodnevno educira unutar restorana ali i odlascima na stažiranje u najbolje svjetske restorane.

    Gotovo svakog člana restorana bar jednom godišnje šaljemo na staž ili edukaciju i to ovisno o potrebama našeg restorana te područjima koja želimo usavršiti- otkrio je Rudolf Štefan, chef i vlasnik restorana Pelegrini, u razgovoru za Dobru hranu.

    Tako je Pelegrinijev sommelier Branimir Vukšić trenutno u restoranu Quadri u Veneciji koji je u vlasništvu poznate kulinarske obitelji Alajmo iz Padove. Restoran Quadri nalazi se u vjerojatno najviše fotografiranoj palači na samom Trgu Svetog Marka i prezentira suvremenu ekspresiju tradicionalne talijanske i venecijanske kuhinje s namirnicama iz lagune i uže okoline. Braća Alajmo, Massimiliano kao chef i Raffaele kao maître des lieux, iznimno su cijenjeni ne samo u Italiji već i širom svijeta. Njihov restoran Le Calandre u Rubanu pokraj Padove već 15 godina rese 3 Michelinove zvjezdice.

    Osim sommeliera ovakva je praksa specijalizacije osoblja uobičajena i u kuhinji i servisu Pelegrinija.

    Ono što želim naglasiti u vezi stažiranja je doživljaj, iskustvo koje će našem osoblju pomoći da shvate neke stvari i ideje na kojima inzistiramo, a vani su već sasvim normalna stvar i potreba. Moraju uvijek biti spremni na razne zahtjeve gostiju i mislim da kad osoblje shvati i doživi takvo iskustvo u renomiranom restoranu lakše nam je kasnije implementirati novitete i u naš restoran. Osim toga, na svakom stažu gledamo gdje i oni griješe i gdje mi takve greške možemo preokrenuti u naš dobitak. Takve je staževe teško i kompleksno dogovoriti pogotovo s obzirom da se radi o većem broju ljudi- zaključio je Štefan.

    Cijeli članak možete pročitati ovdje.

    Foto: Arhiva

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    ‘Uhvatite’ dizajnersku haljinu na aukciji jer sva sredstva...

    Izbor za Najljepšu Mamu Hrvatske i ove godine ima humanitarni karakter. Naime, u finalu koje se održava u Šibeniku 4. svibnja, će biti održana...

    Ugašen požar u kući u Bilicama, nema velike...

    Požar koji je planuo jutros u kući u Bilicama ugašen je brzom intervencijom vatrogasaca. - Dojavu smo primili u 8.20 sati, a požar je bio...

    Toplo i vjetrovito vrijeme čeka nas i u...

    Pretežno sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom čeka nas danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, prema kraju dana na otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna...

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    NAJNOVIJE

    ‘Uhvatite’ dizajnersku haljinu na aukciji jer sva sredstva idu za divnu svrhu

    Izbor za Najljepšu Mamu Hrvatske i ove godine ima humanitarni karakter. Naime, u finalu koje se održava u Šibeniku 4. svibnja, će biti održana...

    Ugašen požar u kući u Bilicama, nema velike štete

    Požar koji je planuo jutros u kući u Bilicama ugašen je brzom intervencijom vatrogasaca. - Dojavu smo primili u 8.20 sati, a požar je bio...

    Toplo i vjetrovito vrijeme čeka nas i u ponedjeljak

    Pretežno sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom čeka nas danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, prema kraju dana na otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna...

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...