Više

    Najjeftiniji kolač! Napravite ga od ostataka iz vaše kuhinje

     

    Pripremanje deserta obično zahtjeva odlazak u trgovinu po sastojke koji često nisu dio naše kupovne košarice. Slasnim delicijama specifičnih okusa za koje novčani izdatak unaprijed planiramo itekako može konkurirati i jedan običan kolač, sočan i ukusan, ali sa sastojcima koje gotovo uvijek imamo pri ruci.

    Za ovaj recept vam ne treba popis namirnica i odvajanje vremena za traženje po policama trgovine, nego ostaci sastojaka od nekih prijašnjih spravljenih kolača.

    Sastojci:

    – 2 cijela jaja
    – 1 šalica šećera
    – 1 šalica mljevenih oraha
    – 1 šalica griza
    – ½ šalice ulja
    – 2 žlice glatkog brašna
    – 2 oguljene i naribane jabuke
    – 1 šalica mlijeka
    – 1 vanilin šećer i 1 prašak za pecivo

    Priprema:
    Cijela jaja sa šećerom izmutite mikserom u glatku smjesu, potom u nju dodajte ulje i lagano izmiksajte. Ručno umiješajte griz i orahe, pridodajte jabuke i po želji grožđice koje ste prethodno namočili u mlijeku.

    Brašno izmiješajte s praškom za pecivo i naspite u smjesu, potom na kraju lagano ulijte mlijeko i sve dobro izmiješajte.

    Smjesu prelijte u okrugli ili četvrtasti kalup i pecite pola sata u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijusevih.

    Savjet: Po želji gotov kolač možete posuti šećerom u prahu ili ako imate ostatke čokolade za kuhanje napraviti glazuru: 10 dkg čokolade rastopite na pari i dodajte malo maslaca i tople vode dok ne dobijete tekuću gustu smjesu. Glazuru prelijte po kolaču dok je još vruć.

    Izvor: zadovoljna.hr

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    U čast sudionika VRO ‘Bljesak’ u srijedu, 1....

    Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni...

    Studenti Veleučilišta u Šibeniku na terenskoj nastavi u...

    Studenti druge godine Turističkog menadžmenta u sklopu svojih izbornih predmeta Menadžment zaštićenih područja prirode i Menadžment kulturne baštine kao i studenti koji predmet Environmental...

    Započela realizacija projekta SITE – Shaping Inclusive Tourist...

    Organizacijom početnog sastanka održanog početkom ožujka na Sveučilištu u Trstu započela je realizacija projekta SITE – Shaping Inclusive Tourist Experiences financiranog iz programa Interreg...

    Uskoro tiskanje priručnika o okolišnim temama na kojem...

    Posljednjih godinu dana, pet zemalja zajedničkim snagama osmislile su osam modula od kojih se svaki bavi jednom okolišnom temom i koje upravo prolaze kroz...

    NAJNOVIJE

    U čast sudionika VRO ‘Bljesak’ u srijedu, 1. maja Rafali će preletjeti sve gradove u Hrvatskoj

    Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni...

    Studenti Veleučilišta u Šibeniku na terenskoj nastavi u NP ‘Krka’

    Studenti druge godine Turističkog menadžmenta u sklopu svojih izbornih predmeta Menadžment zaštićenih područja prirode i Menadžment kulturne baštine kao i studenti koji predmet Environmental...

    Započela realizacija projekta SITE – Shaping Inclusive Tourist Experiences

    Organizacijom početnog sastanka održanog početkom ožujka na Sveučilištu u Trstu započela je realizacija projekta SITE – Shaping Inclusive Tourist Experiences financiranog iz programa Interreg...

    Uskoro tiskanje priručnika o okolišnim temama na kojem rade i šibenski učenici

    Posljednjih godinu dana, pet zemalja zajedničkim snagama osmislile su osam modula od kojih se svaki bavi jednom okolišnom temom i koje upravo prolaze kroz...